21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO/VIDEO: Avem și la Bistrița lebede mici și extrem de talentate

Au fost de-a dreptul strălucitoare, astă-seară, fiind aplaudate de zeci de prieteni, părinți, bunici și admiratori la Palatul Culturii, acolo unde s-a desfășurat primul spectacol pus în scenă de Școala de balet Ovidiu Danci.

Primul spectacol al Școlii de balet Ovidiu Danci care există de doi ani deja la Bistrița (cu filiale în câteva localități din apropierea orașului) a debutat cu un emoționant moment în care părinții balerinului Ovidiu Danci au dansat pe scenă, fiind omagiați astfel cu un superb buchet de flori pentru că au dat naștere celui care avea să înființeze, peste ani, o școală de balet în orașul natal.

Intitulat Lacul Lebedelor Mici, spectacolul a reprezentat o adevărată desfășurare de forțe și talent, pe scenă urcând cele mai talentate și frumoase balerine, în sclipitoare și impresionante costume.

Au fost numere de balet clasic îndelung aplaudate de părinții din sală, dar și surprinzătoare numere de gimnastică artistică în care elevele au cucerit inimile tuturor cu grațioase panglici și ritmuri indiene, dar și numere de acro-dance, secvențe și variațiuni din baletul clasic sau adevărate acrobații care au dezvăluit măiestria, grația și elasticitatea artistelor. „Este un moment istoric pentru Bistrița, iar în spatele acestei grații stau sute și mii de ore de muncă… Pare simplu și ușor de făcut, însă nu este deloc așa… Iar grația și eleganța pe care balerinii o exersează încă de mici – îi va însoți toată viața și le va marca pentru totdeauna existența”, a explicat Claudia Andron, în calitate de prezentator și susținător al Școlii de balet Ovidiu Danci, povestind că există copii – precum Maria Dragotă – care parcurg sute de kilometri săptămânal, din Șanț, pentru a se pregăti la Șocala de balet Ovidiu Danci din Bistrița.

[arve url=”https://youtu.be/e9Au9m2_xFA” /]

Pe scenă au urcat Romeo și Maya Ciobota – elevi la Liceul de coregrafie „Octavian Stroia” din Cluj, dar și talentatele sportive legitimate la Liceul cu Program Sportiv din Bistrița – Yasmina Butilă, Maya Burdea, Alexia Lup și Amalia Apoltan – îndrumate în activitatea artistică de profesorii Silvia Barițchi Gradea, Laura Boldor, Anamaria Cârdan și Ovidiu Danci.

Spectacolul a fost susținut de elevii școlii de balet din Bistrița și Prundu Bârgăului și s-a încheiat cu un impresionant micro-recital al invitaților speciali – Andreea Jura și Dan Haja – prim balerini ai Operei Naționale din Cluj:

[arve url=”https://youtu.be/qbtdYgn6i00″ /]

[arve url=”https://youtu.be/8xJw2xFHxk4″ /]

[arve url=”https://youtu.be/CmooT2q5REY” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...