15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

FOTO: Inedită baladă compusă de un locuitor din Șanț, despre istoria comunei de la începuturi, până în prezent!

Sărbătoare mare, astăzi, în comuna Șanț. Istoria localității a fost prezentată astăzi, în versuri, de elevii Școlii Gimnaziale „Enea Grapini”. Comunitatea a celebrat 250 de ani de atestare documentară. 

În acest an se împlinesc 250 de ani de atestare documentară pentru comuna Șanț. Aniversarea a fost marcată printr-un emoționant spectacol artistic susținut de elevii claselor a -III- a B și a-VIII-a B. Elevii au fost îndrumați de profesoara Silvea Moisil.

Spectacolul a avut loc în fața Bisericii Ortodoxe din Șanț. Au participat oficialitățile locale, alături de o mulțime de spectatori.

Vremea a ținut cu micii artiști care, îmbrăcați în costume populare, i-au emoționat pe spectatori.

Elevii mi-au făcut o mare bucurie! Au depășit orice așteptare. Au interpretat atât de frumos versurile și cântecele pe care le-am repetat !

Am pregătit, pentru această sărbătoare, o poezie specială care povestește – în versuri – istoria comunei Șanț. Versurile au fost scrise de soțul meu, Cornel Leontin Moisil. S-a inspirat din mai multe documente, din monografiile comunei și arhivele statului. A inclus în această baladă de la primele date istorice, atestarea documentară ca și comună cu administrația proprie, până la detaliile prezentului”, a mărturisit învățătoarea Silvea Moisil pentru Bistrițeanul.ro.

La sfârșitul programului artistic, a rostit câteva cuvinte pentru comunitate și primarul Marian Viorel Forogău. Acesta i-a și recompensat pe copii cu ciocolată.

Au luat cuvântul și Reghina Leontina Horga, directoarea Școlii Gimnaziale „Enea Grapini”, dar preotul paroh Vasile Ureche.

Toți au avut numai cuvinte de laudă pentru spectacolul prezentat de elevi. Evident, cea mai mare recompensă, pentru copii și dăscălița lor, au fost aplauzele și aprecierea publicului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...