7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO: Inedită baladă compusă de un locuitor din Șanț, despre istoria comunei de la începuturi, până în prezent!

Sărbătoare mare, astăzi, în comuna Șanț. Istoria localității a fost prezentată astăzi, în versuri, de elevii Școlii Gimnaziale „Enea Grapini”. Comunitatea a celebrat 250 de ani de atestare documentară. 

În acest an se împlinesc 250 de ani de atestare documentară pentru comuna Șanț. Aniversarea a fost marcată printr-un emoționant spectacol artistic susținut de elevii claselor a -III- a B și a-VIII-a B. Elevii au fost îndrumați de profesoara Silvea Moisil.

Spectacolul a avut loc în fața Bisericii Ortodoxe din Șanț. Au participat oficialitățile locale, alături de o mulțime de spectatori.

Vremea a ținut cu micii artiști care, îmbrăcați în costume populare, i-au emoționat pe spectatori.

Elevii mi-au făcut o mare bucurie! Au depășit orice așteptare. Au interpretat atât de frumos versurile și cântecele pe care le-am repetat !

Am pregătit, pentru această sărbătoare, o poezie specială care povestește – în versuri – istoria comunei Șanț. Versurile au fost scrise de soțul meu, Cornel Leontin Moisil. S-a inspirat din mai multe documente, din monografiile comunei și arhivele statului. A inclus în această baladă de la primele date istorice, atestarea documentară ca și comună cu administrația proprie, până la detaliile prezentului”, a mărturisit învățătoarea Silvea Moisil pentru Bistrițeanul.ro.

La sfârșitul programului artistic, a rostit câteva cuvinte pentru comunitate și primarul Marian Viorel Forogău. Acesta i-a și recompensat pe copii cu ciocolată.

Au luat cuvântul și Reghina Leontina Horga, directoarea Școlii Gimnaziale „Enea Grapini”, dar preotul paroh Vasile Ureche.

Toți au avut numai cuvinte de laudă pentru spectacolul prezentat de elevi. Evident, cea mai mare recompensă, pentru copii și dăscălița lor, au fost aplauzele și aprecierea publicului.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.