16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Poiana cu Narcise din Munții Rodnei a început să înflorească

Poiana cu Narcise din Munții Rodnei a început să înflorească. Momentan, gradul de înflorire este de doar 10%, perioada de maximă înflorire  va fi weekendul viitor.

Potrivit jandarmilor montani din Rodna, poiana cu Narcise de pe Vârful Saca din Munții Rodnei a început să înflorească

„Având în vedere faptul că narcisele au început să înflorească, turişti dar şi localnici vizitează Poiana cu Narcise care este protejată de lege. Florile nu pot fi rupte sau scoase din rădăcină. Jandarmii montani din Rodna, informează faptul că momentan narcisele se află la începutul perioadei de înflorire, ca urmare au fost verificate traseele care duc în poiană. În fiecare an foarte multe persoane vizitează poiana, mai ales în perioada de maximă înflorire”, precizează reprezentanții Jandarmeriei Bistrița.

Stadiul de înflorire momentan este de doar 10%. Perioada de înflorire maximă va fi weekendul viitor.

Rezervația naturală are o suprafață de 5 hectare și reprezintă o poiană cu narcise protejată de lege, la o altitudine de 1.600 de metri. Pe muntele Saca se poate ajunge din Valea Vinului și se întinde pe 3 ore de mers pe jos.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.