13.9 C
Bistrița
duminică, iunie 16, 2024

Austriecii care au organizat concursul de offroad desfășurat și în Munții Rodnei, amendați cu 60.000 de lei de Garda de Mediu

Concursul de offroad organizat de o asociație din Austria și desfășurat pe teritoriul mai multor județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud, s-a lăsat cu urmări. Au reacționat Garda de Mediu, asociațiile de profil din țară, iar Garda de Mediu din Bihor a amendat organizatorii cu 60.000 de lei.

În perioada 12-21 mai, în pădurile din mai multe județe din țară: Bihor, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud s-a desfășurat SuperKarpata Trophy. Evenimentul este dedicat off-roadului. La acesta ar fi participat peste 50 de concurenți din mai multe țări. Cei mai mulți ar fi austrieci.

Asociațiile de profil din țară au reacționat și au făcut sesizări la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud în care au precizat că competiția nu este autorizată de singurul organism din țară care ar putea să facă asta. Concurenții au fost verificați și de polițiști care nu au găsit nereguli.

În momentul în care au intrat în Parcul Național Munții Rodnei și au tăiat o barieră pentru a-și asigura accesul lucrurile s-au complicat. Detalii AICI.

Unii ar fi folosit inclusiv siglele Romsilva, fapt ce a determinat instituția să reacționeze. Mai multe detalii AICI.

Potrivit Știrile ProTV, Garda de Mediu Bihor a sancționat organizatorii cu 60.000 de lei:

„Acest eveniment nu a obținut niciun fel de aviz pentru a intra în muntii nostri, pentru a intra în ariile protejate”, a precizat comisar Andrei Corlan, de la Garda de Mediu.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

    • 12 mii de euro la 200 de austrieci e pistol cu gaze la stomac!!!Birocratie de kkt in tara asta!Ne mai miram ca ies ursii din paduri@!@Rusine guvernantilor!!!Cine le a facut intrarea legala in tara acum 2 ani Barna de la mediu????Cam multe sau adunat in carca acestui individ platit din banii romanilor sa faca mendrele austriecilor!!!RUSINE!!!

  1. Austriecii ca austriecii, obiceiuri imperiale. Dar romanii care au fost de acord, prin toate functiile care au dat aprobarile, ce au pățit. Mai sunt in funcții? Daca da, este rău, inseamna ca la noi sunt alte obiceiuri, orientale.

  2. Si, desigur, confiscarea tuturor autovehiculelor care au intrat ilegal in ariile protejate! Ei asa ar fi facut daca le-am fi violat noi ariile protejate. In mod sigur ar fi arestat si organizatorii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: