11.9 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Austriecii care au organizat concursul de offroad desfășurat și în Munții Rodnei, amendați cu 60.000 de lei de Garda de Mediu

Concursul de offroad organizat de o asociație din Austria și desfășurat pe teritoriul mai multor județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud, s-a lăsat cu urmări. Au reacționat Garda de Mediu, asociațiile de profil din țară, iar Garda de Mediu din Bihor a amendat organizatorii cu 60.000 de lei.

În perioada 12-21 mai, în pădurile din mai multe județe din țară: Bihor, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud s-a desfășurat SuperKarpata Trophy. Evenimentul este dedicat off-roadului. La acesta ar fi participat peste 50 de concurenți din mai multe țări. Cei mai mulți ar fi austrieci.

Asociațiile de profil din țară au reacționat și au făcut sesizări la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud în care au precizat că competiția nu este autorizată de singurul organism din țară care ar putea să facă asta. Concurenții au fost verificați și de polițiști care nu au găsit nereguli.

În momentul în care au intrat în Parcul Național Munții Rodnei și au tăiat o barieră pentru a-și asigura accesul lucrurile s-au complicat. Detalii AICI.

Unii ar fi folosit inclusiv siglele Romsilva, fapt ce a determinat instituția să reacționeze. Mai multe detalii AICI.

Potrivit Știrile ProTV, Garda de Mediu Bihor a sancționat organizatorii cu 60.000 de lei:

„Acest eveniment nu a obținut niciun fel de aviz pentru a intra în muntii nostri, pentru a intra în ariile protejate”, a precizat comisar Andrei Corlan, de la Garda de Mediu.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

4 COMENTARII

    • 12 mii de euro la 200 de austrieci e pistol cu gaze la stomac!!!Birocratie de kkt in tara asta!Ne mai miram ca ies ursii din paduri@[email protected] guvernantilor!!!Cine le a facut intrarea legala in tara acum 2 ani Barna de la mediu????Cam multe sau adunat in carca acestui individ platit din banii romanilor sa faca mendrele austriecilor!!!RUSINE!!!

  1. Austriecii ca austriecii, obiceiuri imperiale. Dar romanii care au fost de acord, prin toate functiile care au dat aprobarile, ce au pățit. Mai sunt in funcții? Daca da, este rău, inseamna ca la noi sunt alte obiceiuri, orientale.

  2. Si, desigur, confiscarea tuturor autovehiculelor care au intrat ilegal in ariile protejate! Ei asa ar fi facut daca le-am fi violat noi ariile protejate. In mod sigur ar fi arestat si organizatorii…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...