8.1 C
Bistrița
marți, februarie 27, 2024

Balansoarul pentru persoane cu dizabilități din parc, modificat și funcțional. Unii, totuși, NU respectă indicațiile

Balansoarul pentru persoane cu dizabilități din parcul Regele Mihai I este din nou funcțional. Deși modificat și cu indicații clare, unii tot nu respectă și îl folosesc în alte scopuri.

În octombrie 2022 a fost amplasat în Parcul regele Mihai I un balansoar pentru persoane cu dizabilități.

Balansoar pentru persoanele aflate în scaunul cu rotile, amplasat în parcul municipal

Acesta avea câteva bare metalice care să protejeze cărucioarele să nu cadă în timpul mișcării. Deși destinat exclusiv peroanelor cu dizabilități, balansoarul a fost folosit și de alții, și mai ales de grupuri de copii, spațiul fiind generos.

În luna aprilie 2023 a avut loc un incident care a pus „lacătul” pe balansoar. Doi copii și-au zdrobit picioarele în timp ce îl foloseau.

CRUNT: Doi copii au ajuns la UPU Bistrița cu picioarele rupte, după ce s-au jucat în balansoarul pentru persoane cu dizabilități din Parc

Municipalitatea l-a blocat și a anunțat că va căuta soluții pentru repunerea lui în funcțiune.

Balansoarul care a ”rănit” mai mulți copii, blocat! Primăria Bistrița: ”Căutăm soluții!”

De curând acesta a fost repus în funcțiune. În partea de jos, pe lângă bare, a fost amplasată și o protecție. Iar în apropierea balansoarului sunt montate două pancarte cu indicații CLARE.

Familiile care au copii cu dizabilități chiar se bucură de această facilitate și în zilele frumoase vin cu aceștia ca să se bucure de balansoar.

Deși există indicații clare, dar și antecedente de accidentări, unii nu le iau în seamă. Copiii insistă să folosească acel balansoar, iar uniii părinți / bunici le dau voie.

PRIMIM DE LA BISTRIȚENI !

În parcul de joacă de lângă Hotel Metropolis este montat un balansoar destinat persoanelor cu dizabilități.

Se pare că nici incidentele din luna aprilie a acestui an, când o fetița și un băiețel au ajuns la UPU cu fracturi la membrele inferioare, nu i-au făcut pe unii cetățeni să conștientizeze pericolul folosirii acestui leagăn de către copiii care nu au nevoie de el.

Ieri, un bunic ieșit cu nepoțeii în parc a considerat ca a legăna trei copii pe acel balansoar nu reprezintă niciun pericol.

Vă aducem la cunoștință pe aceasta cale, că acel leagăn este destinat EXCLUSIV persoanelor aflate în scaun cu rotile. Nu pentru că așa ar dori ele, ci pentru că este singurul mod în care se pot bucura de o ieșire în aer liber.

Vom monitoriza zona pentru ca aceste incidente să nu se mai repete”, au scris cei de la Poliția Locală Bistrița pe Facebook.

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: