10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Bază sportivă de două milioane de euro la Sîngeorz-Băi. Ce investiții mai pregătește Ministerul Dezvoltării pentru stațiune:

Sîngeorz-Băi va avea o bază sportivă în aer liber de 2,2 milioane de euro, cu 516 locuri în tribune. De asemenea, elevii din stațiune vor avea parte de o școală modernă, cu laboratoare și săli de clasă renovate și dotate.

Ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a anunțat într-o postare pe Facebook că a preluat Liceul Teoretic „Solomon Haliță” din Sîngeorz-Băi, prin Compania Națională de Investiții.

Liceul va fi reabilitat, urmând ca în prima clădire să fie amenajate 11 săli de clasă și 6 laboratoare dotate complet, iar în a doua clădire 9 săli de clasă și un laborator de informatică. Clădirile vor fi anvelopate și extinse prin mansardare, iar instalațiile electrice, termice și sanitare reabilitate.

Potrivit ministrului, ieri a fost desemnat câștigătorul licitației pentru elaborarea studiilor, expertizelor și studiului de fezabilitate.

Prin Ministerul Dezvoltării va fi realizată și o bază sportivă în aer liber. Indicatorii investiției vor fi aprobați săptămâna viitoare.

„Am solicitat și primit de la primărie documentația tehnică, iar miercurea viitoare voi aproba indicatorii investiției și voi emite ordinul pentru organizarea licitației. Peste 10 milioane de lei (2,2 milioane de euro), pentru 516 locuri în tribune, vestiare și clădire administrativă”, a postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Daniel Suciu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...