4.7 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos trebuie musai să-l caute pe Norbert Orban, un tânăr care acum 5 ani a pariat pe procesarea fructelor, deși nu știa mai nimic despre acest domeniu. Tânărul de 28 de ani a început întâmplător, cu un utilaj mic, de hobby, amplasat în garaj.

Norbert Orban are 28 de ani și este din Beclean. Aventura în lumea sucurilor naturale de fructe a început-o la scurt timp după ce a terminat liceul, asta deși nu știa mare lucru despre acest domeniu.

„A fost o pură întâmplare. Am fost la o expoziție, am vazut niște utilaje, și-am zis hai să încerc, de ce nu. Am început ca un hobby, pentru consum propriu. Am avut un utilaj micuț în garaj, iar apoi am luat un spațiu în chirie și am început să mă extind”, spune Norbert.

Ulterior, acum 5 ani, tânărul care a pariat totul pe sucurile din fructe la vârsta la care majoritatea abia încep să se lămurească ce vor să facă cu viața lor, a prins o finanțare de 45.000 de euro prin programul Start Up. În acest moment, la făbricuța din Beclean lucrează în permanență 3 oameni, iar Norbert muncește cot la cot cu angajații.

În spațiul luat în chirie în Beclean a luat naștere brandul Gold Juice, care produce sute de litri de suc din fructe. PET-ul de 2 litri de suc părăsește unitatea de producție la prețul de 9 lei și poate fi găsit în magazine de fructe și legume din Satu Mare, Oradea, Cluj, Gherla, Dej, Beclean sau Bistrița. De asemenea, acesta a ajuns și în zonele rurale din județ, putând fi cumpărat de pe Valea Bârgăului sau Valea Someșului.

„Livrăm până în Satu Mare și Oradea. Cred că cel mai căutat sortiment e cel cu măr, morcov, sfeclă și țelină. Mai avem doar de măr,  măr cu căpșuni sau măr cu zmeură. Sucurile sunt în sticle de 300 de g, 500 de g, un litru și doi litri”, mai spune producătorul.

Gold Juice te ajută să-ți transformi fructele într-un  delicios suc

Unitatea de producție din Beclean mai pune la dispoziție un serviciu inedit: cei care vor să-și transforme fructele din livadă în suc o pot face. Tot ce trebuie să facă este să strângă fructele și să le aducă la Beclean, iar după una, maxim două zile, sucul este gata. Se pot procesa de la 150 de kilograme de fructe până la tone.

Doritorii pot să folosească mere, pere, prune, morcovi, sfeclă sau țelină. Sucurile se pot face dintr-un singur fruct sau din combinații. Acestea nu conțin chimicale, sucurile fiind doar pasteurizată să reziste mai mult.

Sucul rezistă și un an, dacă este depozitat corespunzător, la o temperatură între 10 și 15 de grade. Cu cât este mai cald în încăperea unde sunt ținute, cu atât scade și perioada de valabilitate. Unitatea de producție vă pune la dispoziție și PET-urile în care va fi ambalat sucul.

Pentru un PET cu suc aveți de scos din buzunare între 3,8 și 4,5 lei. Anual, zeci de persoane apelează la Norbert. 80% dintre persoanele care o fac sunt clienți findeli, care revin an de an.

„Avem clienți și din Cluj, de pe Bârgău sau din Dej. Au fost niște persoane care și-au adus fructele de undeva de după Cluj. Au adus fructele și vor veni peste două săptămâni după el. Cele mai „deosebite” fructe cu care au venit clienții au fost bananele. Ne-au cerut o combinație de banane cu măr. A fost foarte bun la gust, însă nu era foarte aspectuos”, mai spune producătorul.

Dacă vă doriți suc natural și gustos din fructele din livada voastră puteți da o fugă la fabrica din Beclean, de pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 150. De asemenea, puteți lua legătura cu Norbert Orban la numărul de telefon 0748980625 și puteți afla mai multe despre produsele sale pe pagina sa de Facebook sau pe www.goldjuice.ro.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...