4.6 C
Bistrița
vineri, decembrie 2, 2022

Facturile de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, URIAȘE! Doar gazul costă 1,5 milioane de lei lunar

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița Gabriel Lazany sunt uriașe, cu tot cu compensările oferite de stat. Astfel, doar factura la gaz a venit anul acesta un milion și jumătate de lei lunar, în condițiile în care anul trecut nu trecea de 500.000 de lei.

Prezent la Medicină pe Limba ta, managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany a vorbit și despre facturile uriașe de la gaz și curent. Cu tot cu compensările acordate de către stat, spitalul plătește cam de trei ori mai mult decât anul trecut.

Factura la gaz sare de un milion de lei, ajungând și la un milion și jumătate de lei, lunar, iar cea de la curent se apropie și ea de această sumă.

„Pe noi ne țin acum „în viață” doar prevederile acestea legale cu compensarea. Fără compensare cred că plăteam 15 milioane de lei. Până acum, noi plăteam iarna 67 de lei Megawatt-ul-ora. Într-o lună de iarnă când era frig, plăteam maxim undeva la jumătate de milion de lei la gaz. Acum Megawatt-ul de gaz e 1.926 de lei, de 30 de ori mai mult. La curent era undeva la 200 de lei Megawatt-ul-oră și acum e 4.300 de lei”, a explicat Gabriel Lazany, la Medicină pe Limba ta.

Acesta a mai spus că are în plan un parc fotovoltaic, care să-l ajute să reducă costurile. De asemenea, în clădirile unde s-au făcut reabilitari s-a apelat la becuri economice.

„La spital e greu să stingi lumina, pentru că nu poți face medicină pe întuneric. Peste tot pe unde am făcut modernizări, am trecut pe corpuri de iluminat cu LED, nici nu prea mai sunt vechiile neoane clasice. Oricum spitalul este un mare consumator de energie, e un colos”, a completat managerul spitalului.

Emisiunea la care a fost prezent managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany o puteți urmări mai jos:

Un proiect Bistrițeanul.ro susținut de MedTotal – Policlinica Ta, tratamentul TOTAL pentru sănătatea ta.

MEDTOTAL – Bistrița, Str 1 Decembrie, Nr. 30

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...