8.8 C
Bistrița
vineri, martie 1, 2024

Beni Pop, bistrițeanul care se luptă AZI pentru titlul de CEL MAI BUN cântăreț tânăr de operă DIN LUME! Să-l urmărim și să-l susținem!

A iubit muzica de când era mic! S-a pregătit profesional pentru a ajunge cântăreț de operă! Iar roadele muncii lui apar. Bistrițeanul Beni Pop este acum solist la Opera din Dusseldorf. Azi, de la ora 19:00 se va lupta cu alți 15 concurenți pentru titlul de cel mai bun cântăreț tânăr de operă, din lume! Și îl putem urmări live!

Beni Pop are 27 de ani și provine dintr-o familie de bistrițeni. Este cel mai mic dintre cei patru copii ai familiei. Fineas, Diana, Rebeca și Beni au cu toții înclinații artistice. Ale lui Beni însă, îl poartă spre culmi.

A iubit muzica de când a fost mic, așa că a studiat la Liceul de Muzică din Bistrița, din clasa I. Și-a continuat studiile, facultate și master, la Conservator, în Cluj.

În timpul anilor de studenție și masterat a făcut parte din corul Filarmonicii din Cluj, iar apoi a fost angajat ca și solist la Opera din Cluj.

Acum doi ani a dat un concurs și la doar 25 de ani a fost acceptat la studioul de operă al Operei din Dusseldorf.

Azi se bate, pe note muzicale, pentru titlul de cel mai bun cântăreț tânăr de operă, din lume

”Internațional singing competition for young opera singers” a ajuns la cea de-a 37 -a ediție. Competiția are loc anul acesta în Letonia și e destinată interpreților până la vârsta de 32 de ani.

Prima probă de audiții a avut loc în mai multe orașe din lume și s-au înscris 1.125 de concurenți. În urma trierilor, în a doua probă au intrat doar 172 de cântăreți.

Joi, 07.06.2018, a avut loc semifinala concursului, în care 63 de interpreți s-au bătut pentru un loc în finală. Totuși, doar 16 cântăreți de operă au reușit să se califice. Printre aceștia și bistrițeanul Beni Pop.

Finala va avea loc azi, la ora 19:00. Bistrițeanul va încerca să impresioneze juriul, concurând împotriva a alți 15 interpreți din lume.

Cei 16 finaliști sunt:

  • doi başi: Beni Pop și unul din Grecia
  • cinci baritoni din Mexic, Kenya, Slovenia, Africa de Sud și Italia
  • cinci tenori, din care trei din Rusia, unul din Korea de Sud și unul din Belarus
  • trei soprane din Brazilia, Africa de Sud și Australia
  • o interpretă mezzo-alto din Germania

Evenimentul poate fi urmărit LIVE pe site-ul competiției!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....

Automobilul tău Mercedes-Benz sau Škoda are nevoie de o reparație? Profită de oferta Materom Automotive

Materom Automotive Bistrița îți oferă Vouchere cu reducere la Lucrări în Service*, pentru autoturisme Mercedes-Benz și Škoda cu vârsta de peste 5 ani.