26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Betak intră în 2022 cu motoarele turate și cu o cifră de afaceri cu peste 50% mai mare! La anul intră pe piață cu un super-parapet

Dacă pe unii producători cei doi ani de pandemie i-a frânat, Betak intră în 2022 cu motoarele turate și mai mult, cu o cifră de afaceri cu peste 50% mai mare decât anii trecuți. Betak se pregătește să vină pe piață în 2022 și cu un super-parapet.

Producătorul Betak nu s-a odihnit deloc în acești doi ani de pandemie. 2021 îl încheie cu o cifră de afaceri mai mare cu 52% decât anul trecut.

Nu mai punem la socoteală faptul că anul acesta a lansat în producția de serie mai multe produse noi, proaspăt brevetate:

  • cupla rapidă (pentru cuplarea rapidă și sigură a electrozilor de împământare în circuitul prizelor de pământ);
  • cap batere (pentru ușurarea și simplificarea introducerii electrozilor de împământare în pământ cu ajutorul vibrațiilor)
  • și electrodul de împământare ROL-X multistrat (care crește substanțial viteza de descărcare în pământ a suprasarcinilor electrice sau, mai pe românește, oferă o protecție mai bună la trăsnete).

„De asemenea, pentru parapetul de protecție stradală foarte greu de pod sau în conformitate cu terminologia europeană standardizată H4b, suntem foarte aproape să finalizăm testele prin simulare FEA (Finite Element Analysis) la un institut specializat din Belgia. Va urma anul viitor în primăvară testul de impact (crash test) în Italia și certificarea europeană a parapetului. Apoi vom fi în masură să fabricăm și să intrăm pe piață cu acest produs. Toate utilajele pentru începerea producției sunt la această dată pregătite de livrare la furnizorii noștri.

Am finalizat în acest an testarea și certificarea întregii game de parapet pietonal sau parapet de protecție pentru pietoni, realizate după proiecte proprii, din profile metalice închise și, cea mai proaspată realizare, din profile metalice deschise.

Pe rol în acest moment avem testarea prin simulare la încărcarea de forțe orizontale conform normelor în vigoare și certificarea parapetului de protecție pentru biciclete, un produs nou care datorită calitătilor sale deosebite este deja solicitat acolo unde există piste și trasee urbane pentru biciclete. Toate proiectele noastre  au documentația depusă și înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci”, precizează Caius Bulea, director general Betak.

Tot Betak a fost în spatele parapetului de protecție din zona industrială, acolo unde și-au pierdut viața mai multe persoane, după ce s-au izbit cu autoturismele de stâlpii de beton ai pasarelei.

De când a fost montat parapetul de protecție marca Betak nu s-a înregistrat niciun incident. Regretul producătorului este că nu a solicitat Primăriei Bistrița mai repede, imediat după primul incident, aprobarea de amplasare.

Diplome de merit la 10.000 tone de oțel prelucrat

Anul acesta, Betak a mai bifat o performanță. În 23 noiembrie a atins pragul de 10.000 tone de oțel prelucrat în fabrică. Performanța a fost transformată într-o adevărată sărbătoare, marcată cu șampanie, pișcoturi, ședințe foto și premii pentru cei mai performanți angajați.

„Le sunt recunoscător, îi felicit și cu această ocazie sunt onorat să vă spun numele celor care au obținut cele mai importante distincții de merit. S-au acordat diplomele de merit <Betak Excelsior>  următorilor colegi, fiecăruia în domeniul său specific de activitate:  doamnei Ana Oprea din Departamentul Contabilitate, doamnei Aurelia Marga din Departamentul Comercial, doamnei Corina Pop din Departamentul Calitate, domnului Martin Incier din departamentul IT, domnului Alexandru Susa din Secția Prelucrări Metalice, domnului David Gergely din Secția Prelucrări Metalice, domnului Irimie Balazs din Atelierul Electric și domnului Onișor Burdohos din Secția Zincare. Le mulțumesc încă odată pentru activitatea desfășurată, nu numai lor, ci întregului colectiv al Betak. La acest eveniment a participat din partea Camerei de Comerț și Industrie domnul președinte Vasile Bar, căruia îi mulțumesc și pe această cale pentru solicitudine”, mai spune Caius Bulea.

Pentru necunoscători, nu e chiar floare la ureche să descarci 1.000 de tone de oțel materie primă, să prelucrezi și să încarci 1.000 de tone de produse finite în fiecare lună.

În ciuda grijii pentru angajați și Betak se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă. Culmea, pandemia n-a făcut altceva decât să acutizeze acest fenomen: „Până la urmă cred că și noi vom fi nevoiți să aducem muncitori din afară”, concluzionează directorul general al companiei.

În preajma sărbătorilor de iarnă, Betak vine și cu un cadou muzical. În data de 19 decembrie, la Sinagogă, va avea loc Concertul de jazz – american carols, colinde și standarde, susținut de trupa de jazz Ana Maria Galea – cameral quintet. În  22 decembrie, la Biserica Romano-Catolică va avea loc un recital de orgă susținut de profesorul Erich Türk.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: