5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

BIG BROTHER : Ministrul Transporturilor vrea sute de camere video pe străzi care să ”trimită” amenzi șoferilor

România e pe primul loc în Europa la numărul de accidente rutiere soldate cu decese. Ministrul Transporturilor vrea implementarea unui sistem integrat cu sute de camere video. Acestea vor surprinde ilegalitățile din trafic și vor trimite amenzile aferente.

Și în 2021 România s-a situat pe primul loc în ceea ce privește numărul de decese din accidente rutiere raportat la un milion de locuitori. Mai exact, în țara noastră au fost înregistrate 93 de astfel de decese. Media europeană este de 44 decese la un milion locuitori.

În acest context, ministrul Transporturilor a venit cu propunerea amplasării de camere video în trafic. E vorba de un sistem integrat cu 300 radare mobile și 500 camere video.

Acest sistem va detecta, procesa și sancționa abaterile de la regulile circulației rutiere.

Mai mult, conform avocatnet.ro, „autoritățile vor să cumpere și să instaleze 1.000 de limitatoare de viteză, să construiască 100 de pasarele și pasaje subterane pietonale și să instaleze 1.000 de sisteme de semnalizare a sectoarelor de drum periculoase cu surse de lumină ce utilizează energie verde.

De asemenea, se lucrează la realizarea unei platforme unde șoferii să poată transmite informații privind starea carosabilului și a condițiilor de trafic.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Perfect, DAR TOATE AMENZILE SA INTRE IN BUZUNARUL anaf … NICIDECUM IN CEL AL UNOR PARTICULARI ! Prin ” lege ” … amenzile sunt creante ale statului de drept, nu ale unor smecheri si capusari ai sistemului privat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...