8.2 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

BISTRIȚA: 17 patroni care activează în sectorul HoReCa din oraș reacționează! Ce solicită Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

La nivelul municipiului Bistrița nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a Covid-19 în unitățile din sectorul HoReCa – subliniază 17 manageri din acest domeniu. Ce solicitări transmit celor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud:

Ieri au „protestat” în mediul online, iar astăzi 17 dintre reprezentanții unor restaurante și cafenele din Bistrița au reacționat, întocmind o solicitare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 

FOTO: Mesaje disperate, din partea angajaților unor restaurante din oraș. „Toată vara am dezinfectat mese, suprafețe, mâini… Pentru ce?”

Patronii din domeniul HoReCa susțin că nu există date concrete care să confirme răspândirea Covid-19 în unitățile din sectorul HoReCa.

În plus, nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurate, cafenele sau baruri – din cauza personalului, a furnizorilor, a turiștilor sau localnicilor.

Mai mult – susțin patronii restaurantelor din Bistrița – în localitățile din România în care s-a impus deja suspendarea activității în interiorul localurilor – măsura este ineficientă. Rata infectării este în continuă creștere, și după închiderea restaurantelor.

Având în vedere toate aceste aspecte, patronii din domeniul HoReCa solicită celor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud să reconsidere măsurile adoptate prin Hotărârea nr. 59 / 27.10.2020

Prin această hotărâre, Comitetul suspenda activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Patronii HoReCa din Bistrița își doresc ca CJSU Bistrița-Năsăud să dispună „funcționarea restaurantelor la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecție sanitară”.

Deoarece – din perspectiva Comitetului Național pentru Situații de Urgență – unitățile HoReCa reprezintă factori de risc potențial generator de situații de urgență, dorim să fim prezenți, prin reprezentanți desemnați, în calitate de invitați, la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în care ordinea de zi vizează și sectorul HoReCa”, solicită patronii din domeniu.

Ei au argumentat că solicită aceste lucruri „din dorința de a acționa eficient, pe un front comun, atât pentru a împiedica răspândirea Covid-19, cât și pentru a evita blocajul economic al sectorului HoReCa”.

În Bistrița incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a trecut zilele trecute de 3/1000 de locuitori în ultimele două săptămâni. Motiv pentru care, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis că purtarea măștii este obligatorie și în spațiile deschise, iar consumul de băuturi și preparate în interiorul cafenelelor și restaurantelor este interzis.

Foto @ businessdays.ro

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.