14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

BISTRIȚA: 17 patroni care activează în sectorul HoReCa din oraș reacționează! Ce solicită Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

La nivelul municipiului Bistrița nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a Covid-19 în unitățile din sectorul HoReCa – subliniază 17 manageri din acest domeniu. Ce solicitări transmit celor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud:

Ieri au „protestat” în mediul online, iar astăzi 17 dintre reprezentanții unor restaurante și cafenele din Bistrița au reacționat, întocmind o solicitare către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. 

FOTO: Mesaje disperate, din partea angajaților unor restaurante din oraș. „Toată vara am dezinfectat mese, suprafețe, mâini… Pentru ce?”

Patronii din domeniul HoReCa susțin că nu există date concrete care să confirme răspândirea Covid-19 în unitățile din sectorul HoReCa.

În plus, nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurate, cafenele sau baruri – din cauza personalului, a furnizorilor, a turiștilor sau localnicilor.

Mai mult – susțin patronii restaurantelor din Bistrița – în localitățile din România în care s-a impus deja suspendarea activității în interiorul localurilor – măsura este ineficientă. Rata infectării este în continuă creștere, și după închiderea restaurantelor.

Având în vedere toate aceste aspecte, patronii din domeniul HoReCa solicită celor din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud să reconsidere măsurile adoptate prin Hotărârea nr. 59 / 27.10.2020

Prin această hotărâre, Comitetul suspenda activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Patronii HoReCa din Bistrița își doresc ca CJSU Bistrița-Năsăud să dispună „funcționarea restaurantelor la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecție sanitară”.

Deoarece – din perspectiva Comitetului Național pentru Situații de Urgență – unitățile HoReCa reprezintă factori de risc potențial generator de situații de urgență, dorim să fim prezenți, prin reprezentanți desemnați, în calitate de invitați, la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud în care ordinea de zi vizează și sectorul HoReCa”, solicită patronii din domeniu.

Ei au argumentat că solicită aceste lucruri „din dorința de a acționa eficient, pe un front comun, atât pentru a împiedica răspândirea Covid-19, cât și pentru a evita blocajul economic al sectorului HoReCa”.

În Bistrița incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 a trecut zilele trecute de 3/1000 de locuitori în ultimele două săptămâni. Motiv pentru care, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis că purtarea măștii este obligatorie și în spațiile deschise, iar consumul de băuturi și preparate în interiorul cafenelelor și restaurantelor este interzis.

Foto @ businessdays.ro

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...