21.6 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Luminația în vremea pandemiei… VEZI ce restricții impun autoritățile

Luminația, sărbătoarea prin care ardelenii îi comemorează pe cei dragi plecați în lumea de dincolo, prezintă un risc epidemiologic ridicat, anunță autoritățile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență impune un set de măsuri care să prevină răspândirea coronavirusului. Printre interdicții se numără împărțirea de dulciuri, pomeni sau băuturi. AFLĂ detalii:

Luminația – sărbătoarea din 1 noiembrie prin care se comemorează morții, în Transilvania – se va desfășura sub un set de restricții în acest an.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință și a discutat despre regulile de protecție pentru sărbătorile religioase din perioada 31 octombrie – 1 noiembrie.

Pentru a se consulta și primi sprijinul de a implementa cele mai bune măsuri de siguranță în această perioadă, prefectul Stelian Dolha a luat legătura cu Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuţ, care îi îndeamnă pe toți clericii și laicii care sărbătoresc Luminația sau Sărbătoarea Tuturor Sfinților să respecte măsurile deja prevăzute de autorități, să viziteze doar mormintele familiei, adresând totodată rugămintea de a fi amplasate soluții dezinfectante la intrarea în cimitire.

Măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 prevăzute în Hotărârea C.J.S.U. nr 64/29.10.2020 sunt următoarele:

la intrarea în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat, persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant pe bază de alcool, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios;

se vor plasa, la loc vizibil, anunţuri scrise privind regulile de distanţare fizică şi cele de acces în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat;

în locaţiile unde se organizează slujbe cu caracter privat este obligatorie purtarea măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul;

se interzice prezența la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii;

slujbele care se vor oficia de către personalul de cult, în aer liber, se vor desfăşura cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane;

se interzice împărțirea de dulciuri, pomeni, băuturi;

limitarea numărului de persoane de către administratorul cimitirului privind accesul în cimitir în situația în care capacitatea acestuia nu mai asigură posibilitatea respectării măsurilor de protecție impuse.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor fi responsabile de asigurarea respectării măsurilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

„Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus”, transmit reprezentanții Prefecturii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...