30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

VIDEO: Bistrița ar putea avea un centru de carantină instituționalizată, pentru cei care încalcă legea

Bistrița ar putea avea un centru de carantină instituționalizată, pentru cei care încalcă legea, așa cum exista anul trecut, în situația de urgență.

Anunțul a fost făcut chiar vineri de prefectul Stelian Dolha, în ultima ședință de colegiu prefectural.

Într-o săptămână sau două, trecem de incidență trei la mia de locuitori la Bistrița. Asta înseamnă că se sistează tot: nunți, botezuri, cafenele, restaurante, tot. Și acum nu se mai permite varianta cu terase. Nu, se închide tot”, a avertizat vineri prefectul județului.

Stelian Dolha s-a referit și la posibilitatea de a amenaja din nou un centru de carantină instituționalizată.

Acesta ar fi destinat doar celor care nu respectă regulile și ies pe stradă, la cumpărături, atunci când ar trebui să stea izolați în casă. 

Dr Anca Andrițoiu, șeful Direcției de Sănătate Publică, a admis că ar fi un centru de carantină foarte necesar.

Ies și sunt prinși de polițiști pe stradă. Dar, în același timp, dacă au părăsit domiciliul, trebuie cumva să îi pedepsim. Așa că îi ducem într-un centru unde sunt păziți. Mai sunt și persoane venite din străinătate. Am avut două persoane tinere din Spania pe care nu le puteam carantina în mașină. Erau în tranzit prin Bistrița. Am reușit să le carantinăm în spital. Nu am avut ce face cu ele, deși nu aveau simptome. Au înțeles și au stat în spital. Este necesar un astfel de centru”, a mai spus directorul DSP Bistrița-Năsăud. 

Suntem într-o situație mai mult decât îngrijorătoare, cu o escaladare a ratei îmbolnăvirilor – a subliniat și prefectul Stelian Dolha.

Acesta s-a arătat îngrijorat de decesele înregistrate pe fondul îmbolnăvirilor Covid, dar și de faptul că toate cele 9 locuri din secția ATI Covid sunt ocupate.

Sincer, cred că vom ajunge în același punct ca în septembrie anul trecut…  80% dintre aceste cazuri noi sunt persoane nevaccinate iar în privința cazurilor grave e vorba de peste 90% nevaccinați”, a mai comentat Stelian Dolha.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...