28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Bistrița-Năsăud: 13 cazuri pozitive, printre care un polițist, și 14 persoane vindecate. 544 bistrițeni, în carantină

Avem 57 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 13 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 14 persoane au fost declarate vindecate și externate. În carantină, la această oră, se află 54 bistrițeni. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.295 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 13 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care un polițist și încă patru angajați ai unor agenți economici din județ. Astfel, în acest moment 857 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 10 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Dintre persoanele infectate de la începutul pandemiei, 630 s-au vindecat, iar 65 au decedat.

În județul Bistrița-Năsăud sunt 162 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 31.07.2020, este următoarea:

 • 857 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 65 decese;
 • 630 persoane vindecate;
 • 64 persoane izolate,
 • 544 persoane în carantină.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 50 cadre medicale (15 medici, 35 asistenți) și 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 47 au fost vindecate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • 63 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Două au fost declarate vindecate.
 • Opt persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • 12 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Una a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.295 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 50.886. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 27.007 au fost declarate vindecate și externate, iar 4.433 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.343 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.456 persoane infectate cu COVID-19, dintre 409 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 654 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 4.458 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.530 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.525 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 53 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.486 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 123 au decedat, iar 189 au fost declarați vindecați.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...