16.1 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Bistrița-Năsăud: 16 cazuri pozitive, printre care 2 elevi și un polițist, 6 bistrițeni externați și un deces

Avem 1.539 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 16 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 6 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.343 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 16 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care 2 elevi (CNLR Bistrița, clasa a X-a și clasa a XI-a), 1 beneficiar casă de tip familial din subordinea DGASPC, 1 angajat centru plasament din subordinea DGASPC BN, 1 polițist (IPJ BN, Bistrița). Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.539 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 5 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 6 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces în contextul pandemiei.

Decesul cu numărul 105 în județul Bistrița-Năsăud:

Femeie, 66 ani, internată în data de 17 septembrie în Secția Boli Infecțioase (cu pneumonie și Covid-19 pozitiv), transferată a doua zi în Secția ATI pe fondul evoluției nefavorabile a stării de sănătate, unde a decedat ieri, 1 octombrie. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 02.10.2020, este următoarea:

 • 1.539 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 105 decese;
 • 1.354 persoane externate (1148 externate vindecate și 206 externate la cerere);
 • 95 persoane izolate;
 • 404 persoane în carantină;
 • 529 teste (141 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, iar restul la laboratoare private cu care DSP BN are protocoale de colaborare în vederea efectuării testelor pentru persoanele din centre rezidențiale).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 79 cadre medicale (19 medici, 59 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 100 persoane au fost externate.
 • 101 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 52 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șapte beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, până la această dată au fost externați șase. Din păcate, un beneficiar a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. În acest moment mai sunt internate 3 persoane.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 elevi. Doi elevi sunt internați în spital, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat de la o creșă de stat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și o asistentă medicală de la o grădiniță privată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Trei persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.343 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 132.001. 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 4.915 de persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 53 de decese. În spitale se află internate 7.795 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 571 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 569 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 10.697 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.452 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.138 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 28 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.702 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 733 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...