WONDERLAND: Marea hoinăreală după viceprimari! Să fie trei (PNL, USR-Plus și PMP) sau doi, unul de la PNL și unul de la PSD? Joac-o pe asta, Turc!

WONDERLAND: Marea hoinăreală după viceprimari! Să fie trei (PNL, USR-Plus și PMP) sau doi, unul de la PNL și unul de la PSD? Joac-o pe asta, Turc!

S-a dus și vara, s-au dus și alegerile locale. Speranțele cetățenilor scoboară încet, dar sigur, din rugăciuni spre  pământesc, acolo unde o nouă administrație a promis că vom fi ce-am fost și mai mult decât atât.

Știm numele primarului și așteptăm să fie numiți viceprimarii. Conform votului cetățenesc, consiliul local are o paletă cromatică îndreptată spre galben, astfel că noua administrație nu mai are nicio scuză în a înfăptui un plan cincinal în patru ani de mandat.

Se anunță și chiar sunt lupte intestine pentru funcțiile de vice. Moamăăăă, și ce lupte. Stați liniștiți, voi nu contați, acu se joacă politic și politica, ați mai auzit, e curvă, face și ce nu v-ați fi așteptat să facă.

Primarul nou ales a promis cu propria-i gură în campanie că viceprimar va fi Sorin Hangan, asta ca o răsplată a fidelității și muncii de echipă și bla, bla, bla. Totuși, alianța cu USR-PLUS implică o obligație, dacă nu cumva și bun simț, de a numi și un viceprimar al acestei formațiuni, plus postul de city manager. În treacăt fie spus, USR-PLUS a luat țeapă în campanie, fiind de acord să susțină candidatura lui Turc, fără să ceară și participarea pe listă comună la Consiliul Local. O țeapă pe care liberalii au îmbrobodit-o în promisiuni cu viceprimar și city-manager pentru USR-PLUS. Normal, acum ar trebui să se țină de cuvânt, însă s-au mai văzut cazuri când politica administrativă a ucis onoarea cuvântului dat.

Așadar, useristul Călin Stan, ar trebui să fie al doilea viceprimar, iar Lorand Sas (Plus) city managerul, conform înțelegerii politice făcute pentru susținerea lui Turc la primărie și retragerea candidatului de primar al USR-Plus, ceea ce a adus grave prejudicii politice formațiunii.

Dar, unde merg doi viceprimari, de ce n-ar merge și trei? Ca de exemplu, Silvia Galben de la PMP. 

Logica ar fi tot din politică și se pare că interesul de partid primează în fața interesului cetățenesc. Astfel, se știe că la Consiliul Județean, Radu Moldovan are nevoie de voturile PMP, în număr de patru, pentru a avea majoritate și a decide vicepreședinții. Unul, așa cum bistriteanul.ro a scris înainte de alegeri, ar fi liberalul Ioan Zăgrean, vecinul lui Radu Moldovan și prieten al acestuia! Wow! la naiba, să vedeți că am avut dreptate, și când liberalii ne făceau pesediști erau de fapt ei pesediști, lupi flămânzi care pozau în oi nevinovate. 

Majoritatea în Consiliul Județean nu poate fi “rezolvată” fără PMP, asta este clar. Dacă PMP “pune botul la vrăjeala” PSD la județ, atunci interesul pentru consiliul local este zero. Dar rețineți, la județ e miza mare, Radu Moldovan nu-și va permite să nu-și facă majoritatea pe care și-o dorește, iar pentru asta și-a aranjat deja cărțile din timp. Vice PNL și PMP l-ar coafa perfect astăzi. 

Totuși, Simionca nu vrea să-și dezamăgească electoratul și să facă o alianță cu dușmanul de clasă – PSD, așa că negociază dur cu ambele tabere, dar înclină spre liberali, acolo ar da bine la imagine pentru viitoarea candidatură neprihănită de deputat. 

Turc însă trebuie să joace politic și ca să nu se realizeze compromisul PSD-PMP de la județ trebuie să numească un viceprimar PMP. Pe Silvia Galben, de exemplu. Așadar, deodată avem trei viceprimari în joc. De altfel, în anumite cercuri primarul ales s-ar fi hazardat să afirme că vor fi trei viceprimari, doar că, ce să vezi, legea zice “maxim doi”.

Dacă împacă politic USR-Plus și PMP, își urcă în cap organizația municipală care așteaptă postul de viceprimar promis, dar asta convine și îi împacă pe liberalii de la județ, care și-ar putea numi un vicepreședinte care să-i stea în coaste lui Radu Moldovan. Și cu încă un vicepreședinte de la PMP e șah-mat la Radu Moldovan, n-are majoritate. 

Și totuși, e bine să citești astăzi presa de partid, care ceartă combinatorii, ca să vezi cum i se arată pisica lui Turc. 

Așadar, presa dreaptă, deontoloagă și nepartinică și categoric independentă ne prezintă astăzi o nouă așezare, care, vezi Doamne, ar respecta dorința electoratului: adică să fie un viceprimar de la PNL, ca de exemplu Urâte – zicem noi, care s-a înțeles mereu cu Radu Moldovan, și unul de la PSD – doar ei au ieșit pe locul 2, nu? Să se facă voia poporului doară, iar pe la spate interesul politic. Și PMP ducă-se pe pustii, că nu pot ei decide cu Orban să fie un viceprimar PMP la Bistrița și niciunul liberal. Vă știm deștepți, ziceți voi cum se poate realiza asta, și care ar fi alianța în CL contra naturii și cu daună totală la Turc, care acu tre să-i împace pe toți?! 

Ei, Turc, joacă-o pe asta! Ori trei viceprimari și e toată lumea fericită, ori se reface USL fix în inima Bistriței, în Consiliul Local? Există, totuși, în această variantă și un premiu de consolare pentru PNL. Zăgrean vicepreședinte la CJ. Să se respecte înțelegerea oraș contra județ până la capăt nu de alta, dar, la final toată lumea va fi fericită, iar electoratul chiar nu mai contează după alegeri, asta n-ați înțeles voi niciodată, dragi cititori…

Crinuța Dumitrean a fost condamnată la 6 ani și 3 luni de închisoare! I se confiscă și 400.000 de euro noiembrie 27, 2020 - Curtea de Apel București a venit cu prima sentință în cazul bistrițencei Crinuța Dumitran, fostul președinte al ANRP acuzată că a retrocedat ilegal un teren în Constanța, pentru care ar fi luat o mită de 400.000 de euro. Instanța a dispus și confiscarea sumei respective.
Vești bune! Nu vom petrece Crăciunul în carantină națională, asigură președintele Klaus Iohannis noiembrie 27, 2020 - Într-o conferință de presă, președintele Klaus Iohannis a asigurat că nu va institui carantină la nivel național după alegerile parlamentare din 6 decembrie, așa cum se vehicula. Acesta a mai spus că se observă o tendință de scădere a numărului de infectări cu Covid-19.
Supermarketuri și farmacii, amendate de Protecția Consumatorilor pentru vânzarea măștilor neconforme. VEZI care sunt: noiembrie 27, 2020 - Cele mai importante supermarketuri din țară, precum și mai multe farmacii și chiar și un peco au fost amendate de Protecția Consumatorilor, după ce au oferit spre comercializare măști neconforme. VEZI care sunt acestea:
VIDEO: Duminică sunteți invitați la petrecere! Povestea vinului în Mocănița Transilvaniei, varianta 2020! noiembrie 27, 2020 - Nu vă faceți planuri pentru duminică după-masă! Urcați în vagoane ”virtuale” și porniți la drum! Asociația Mocănița Transilvaniei vă invită să ascultați Povestea Vinului, în varianta 2020! Cu speranța că la anul veți putea ciocni și paharele de vin...
Guvernul PNL pregătește cea mai neagră iarnă pentru români! noiembrie 27, 2020 - PSD BN: Guvernul PNL pregătește cea mai neagră iarnă pentru români! Economiștii români și străini declară că România guvernată de PNL va trece prin cea mai grea iarnă din ultimii ani.
VIDEO – Ing. Ovidiu Florean (PNL BN) propune un proiect de anvergură națională: Independența energetică pentru România noiembrie 27, 2020 - Ing. Ovidiu Florean – candidatul PNL BN la un loc în Senatul României – propune un proiect de anvergură națională: „Vom avea calorifere electrice în casă. Nu mai poluăm. Sunt mult mai rentabile decât cele pe gaz. În plus, oamenii ar plăti pentru încălzirea locuințelor la un preț evaluat la o treime față de cel plătit acum. Ar fi cu 70% mai ieftin...”
Robert Sighiartău: „România are o oportunitate istorică de dezvoltare și are nevoie de guvernare responsabilă, nu de show”. Priorități ale deputatului, în viitorul mandat noiembrie 27, 2020 - Robert Sighiartău (PNL BN):  „România are o oportunitate istorică de dezvoltare și are nevoie de guvernare responsabilă, nu de show”. Ce priorități are deputatul în viitorul mandat:
84 de persoane infectate cu COVID-19 și un deces, în ultimele 24 de ore noiembrie 27, 2020 - Avem 5.686 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 84 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. Totodată a fost înregistrat un deces în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost raportate 8.499 de cazuri noi de infecție.
VIDEO – Nu-ți alegi locul în care salvezi oamenii: Antrenamente în apele reci ale lacului Colibița! noiembrie 27, 2020 - Cei ce-și dedică viața salvării oamenilor trebuie să fie gata să facă față oricărei provocări, oricând și oriunde. În cadrul ISU BN există o echipă de scafandrii care salvează oamenii de la înec. Zilele trecute aceștia s-au antrenat, alături de alți colegi, în apele reci ale lacului Colibița.
Cum poți să participi la Noaptea Cercetătorilor Europeni, în această după-amiază, la Bistrița noiembrie 27, 2020 - Noaptea Cercetătorilor Europeni debutează în această după-amiază, la Bistrița! Veți putea participa și voi activ la desfășurarea atelierelor și conferințelor științifice și veți putea discuta cu cercetători. Totodată, aveți ocazia de a afla într-un format accesibil, despre rezultatele muncii cercetătorilor și modul de implementare a rezultatelor științifice.
VIDEO – Valentin Grapini, primarul din Rodna: „Scepticii vor spune că regionalizarea este cu două tăișuri” noiembrie 27, 2020 - Primarul Valentin Grapini din Rodna, despre proiectele de viitor pentru comunitatea pe care o reprezintă. „Următorul pas va fi descentralizarea – care este cel mai important lucru în viitor. Și acolo se va ajunge. Nu doar că vrem noi, românii, dar vom fi presați de Europa să facem aceste regionalizări. Sigur că scepticii vor spune că regionalizarea este cu două tăișuri...”
VIDEO: Daniel Suciu – „Nu doresc beneficii suplimentare la pensie și voi acționa în consecință” noiembrie 27, 2020 - Daniel Suciu, deputat PSD în Parlamentul României, a anunțat public faptul că va demisiona din funcția de demnitate publică pentru că nu își dorește pensie specială. Acesta va depune o declarație notarială prin care va renunța la beneficiile suplimentare. AFLĂ detalii:
Taxă modică pentru copiii care vor să folosească sălile de sport ale școlilor pentru antrenamente noiembrie 27, 2020 - Copiii care vor să folosească sălile de sport ale școlilor pentru antrenamente vor plăti o taxă modică. Astfel, prețul utilizării sălilor de sport scade de la 40 la 10 lei pe oră.
La Clinica Sanovil se fac teste pentru depistarea SarsCov2 prin metoda RT-PCR noiembrie 27, 2020 - Noi servicii sunt disponibile la Clinica Sanovil! Până acum, aici era disponibilă testarea pentru SarsCov2 prin 3 metode. Este vorba de testarea anticorpilor din sânge venos, testarea rapidă antigen și testarea rapidă anticorpi. Gama serviciilor pentru pacienți se întregește acum și cu testul RT-PCR – transmite conducerea instituției.
EDITORIAL: Pledoarie pentru proști – sau despre bullyingul la catedră noiembrie 26, 2020 - Rănile produse copiilor provoacă indignarea și revolta întregii societăți doar atunci când lasă urme pe corp. Ne impresionează până la lacrimi vânătăile și urmele de sânge de pe trupurile copiilor noștri, însă rănile sufletului nu ne interesează. Emoțiile și psihicul traumatizat nu există. Iar dacă rănile sunt provocate de un profesor, cu atât mai mult sunt binevenite, copilul e făcut să le îndure, iar umilința trece ușor, nici măcar nu e nevoie de pansament. Judecăm și condamnăm copiii în grup, toți sunt la fel, decretează unii. Sunt obraznici, se înjură între ei, iar asta nu ține de educația primită, ține de ei, doar așa s-au născut, înjurând. Motiv pentru care își merită soarta și cei de la catedră, chemați să îi educe, au tot dreptul să îi umilească. Aveți 5 minute să vorbim despre bullying-ul practicat de profesori? Tocmai avem un caz grav pe tapet.
A murit fostul primar al comunei Șanț, Ioan Szabo. Acesta fusese infectat cu Covid-19 noiembrie 26, 2020 - Fostul primar al comunei Șanț, Ioan Szabo a decedat, astăzi. Acesta reușise să se vindece de Covid-19, după ce petrecuse o bună bucată de vreme în Terapie-Intensivă, în comă indusă.
VIDEO – Noaptea Cercetătorilor Europeni, în premieră, la Bistrița: Ateliere, interviuri cu cercetători de top, experimente noiembrie 26, 2020 - Noaptea Cercetătorilor Europeni, pentru prima dată la Bistrița, aduce publicului  din oraș - începând de mâine - interviuri cu cercetători de top din România, dar și un workshop susținut de Facultatea de Științe Politice în cadrul căruia vor fi prezenți opt cercetători plecați de la Bistrița! Ei își vor prezenta domeniile de cercetare implementate în administrația publică locală – a anunțat Andras Barta – directorul UBB Extensia Bistrița.
Doi medici rezidenți se alătură echipei ATI de la Spitalul Județean noiembrie 26, 2020 - Secția ATI ”suferă” de cea mai mare lipsă de personal. Mai ales pe perioada pandemiei, nevoia de medici e și mai mare. Spitalul Județean Bistrița a solicitat și a primit doi medici rezidenți. Aceștia se vor alătura echipei ATI:
Asociația de părinți a CNLR: „O astfel de ieșire a unui profesor nu face decât să deterioreze grav relația de respect dintre elevi și dascăli” noiembrie 26, 2020 - Într-un comunicat de presă, Asociația de părinți a Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița susține că ieșirea profesoarei Daniela Fulga, care a folosit un cuvând vulgar în timpul unui curs online „deteriorează grav relația de respect dintre elevi și dascăli”.
PSD BN: 5 motive cheie pentru care PSD merită votul românilor pe 6 decembrie noiembrie 26, 2020 - PSD susține munca românilor și de aceea vrea să scutească de impozitare veniturile mici prin acordarea de deduceri mai mari. Este o măsură europeană, inteligentă, social-democrată, prin care PSD dă valoare muncii salariaților. 5 motive cheie pentru care PSD merită votul românilor pe 6 decembrie: 
BISTRIȚA: La Palatul Culturii începe azi Festivalul Internațional de Literatură și Teatru „Liviu Rebreanu” noiembrie 26, 2020 - Se împlinesc mâine 135 de ani de la nașterea prozatorului Liviu Rebreanu, considerat creatorul romanului modern în literatura română, dar și 100 de ani de la publicarea romanului Ion. La Palatul Culturii din Bistrița debutează astăzi Festivalul Internațional de Literatură și Teatru „Liviu Rebreanu”. Este vorba despre cea de-a XVI-a ediție a evenimentului, care se va desfășura online în acest an. Ce surprize îi așteaptă pe spectatori:
Oficial- COVID în BN, în ultimele 24 de ore: 222 teste, 99 pozitive, 11 decese și 9 persoane vindecate noiembrie 26, 2020 - Autoritățile au raportat dinamica COVID 19 în ultimele 24 de ore. Din cele 222 de teste efectuate, 99 au fost pozitive. S-au înregistrat 11 decese, iar 9 bistrițeni au fost declarați vindecați. UN nou focar a izbucnit la o casă de bătrâni.
DNA: Percheziții la sediile RAR din Bistrița – Năsăud și alte patru județe, plus capitala! noiembrie 26, 2020 - Procurorii au obținut mandat de percheziție a mai multor instituții publice, firme și domicilii, din Bistrița Năsăud și alte patru județe, plus capitala. Ar fi vorba de infracțiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracțional organizat.
FOTO: O femeie și un copilaș de 6 ani au fost loviți de o mașină la Poșta Veche noiembrie 26, 2020 - În urmă cu puțin timp, o tânără și copilașul ei de 5 ani au fost loviți de o mașină. Accidentul s-a petrecut în apropiere de Poșta  Veche. Cei doi au fost transportați la spital.
Femeie înecată în râu, între localitățile Tărpiu și Blăjeni noiembrie 26, 2020 - Corpul unei persoane a fost văzut într-un pârâu. Poliția și un echipaj al Ambulanței au fost direcționate spre locul indicat. 
Vine Black Friday la Wawa Fresh Cosmetics! Cremele naturale produse în Bistrița, care au cucerit trei continente, au super prețuri mâine, toată ziua! noiembrie 26, 2020 - La Wawa Fresh Cosmetics totul se face ca la carte! De la producția cremelor din ingrediente și până la ambalajele atent lucrate, ca ale marilor branduri, sau până la ofertele promoționale, care au loc exact la momentul potrivit. Așadar, dacă mâine e  ultima vineri din noiembrie e Black Friday și la Wawa Fresh Cosmetics, ziua în care produsele vor avea cel mai mic preț din an, cu până la 50 la sută! Dacă nu ai descoperit încă produsele Wawa și secretul care le face atât de iubite astăzi, acum e momentul! 
Guvernul liberal va finaliza 3 spitale regionale până în 2024. Ce alte priorități mai are PNL în Programul de Guvernare noiembrie 26, 2020 - Criza sanitară a scos în mod tragic în evidență rezultatele neglijării de către PSD a investițiilor în sistemul sanitar și politizării numirii managementului în spitale: de la stocurile zero de medicamente și echipamente de protecție lăsate de PSD, lipsa spitalelor noi promise ori a secțiilor care să trateze cazurile cele mai grave, până la dezertarea șefilor unor DSP-uri la izbucnirea pandemiei în primăvară. Guvernul liberal va finaliza 3 spitale regionale până în 2024. Ce alte priorități mai are PNL în Programul de Guvernare:
AȘA DA! Peste 20 de pacienți cu COVID 19, în stare gravă, au o șansă la viață datorită medicului Lucian Bobeanu noiembrie 26, 2020 - Și-a dedicat viața salvării oamenilor. Așa că, pune la dispoziție TOT ce are. Infectat și vindecat de COVID 19, medicul Lucian Bobeanu a bifat un record: a donat plasmă de OPT ori. Astfel, peste 20 de pacienți cu COVID 19, aflați în stare gravă, au o șansă în  plus la viață...
VIDEO: O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei! noiembrie 26, 2020 - O șansă unică, pentru 22 de primării din Munții Rodnei, sâmbătă, 28 noiembrie. Primarul Valentin Grapini a făcut demersurile necesare pentru o asociere istorică în zonă.
Uite-l pe Pomohaci, nu e Pomohaci! Fostul preot cu probleme penale a fost retras în ultima clipă din show-ul online de 1 Decembrie noiembrie 26, 2020 - Fostul preot Cristian Pomohaci trebuia să susțină parte din concertul extraordinar pregătit de Centrul municipal de cultură, cu ocazia Zilei Naționale. La o zi după ce presa locală a semnalat prezența fostului preot cu probleme penale, acesta a fost retras de pe afiș.