WONDERLAND: Marea hoinăreală după viceprimari! Să fie trei (PNL, USR-Plus și PMP) sau doi, unul de la PNL și unul de la PSD? Joac-o pe asta, Turc!

WONDERLAND: Marea hoinăreală după viceprimari! Să fie trei (PNL, USR-Plus și PMP) sau doi, unul de la PNL și unul de la PSD? Joac-o pe asta, Turc!

S-a dus și vara, s-au dus și alegerile locale. Speranțele cetățenilor scoboară încet, dar sigur, din rugăciuni spre  pământesc, acolo unde o nouă administrație a promis că vom fi ce-am fost și mai mult decât atât.

Știm numele primarului și așteptăm să fie numiți viceprimarii. Conform votului cetățenesc, consiliul local are o paletă cromatică îndreptată spre galben, astfel că noua administrație nu mai are nicio scuză în a înfăptui un plan cincinal în patru ani de mandat.

Se anunță și chiar sunt lupte intestine pentru funcțiile de vice. Moamăăăă, și ce lupte. Stați liniștiți, voi nu contați, acu se joacă politic și politica, ați mai auzit, e curvă, face și ce nu v-ați fi așteptat să facă.

Primarul nou ales a promis cu propria-i gură în campanie că viceprimar va fi Sorin Hangan, asta ca o răsplată a fidelității și muncii de echipă și bla, bla, bla. Totuși, alianța cu USR-PLUS implică o obligație, dacă nu cumva și bun simț, de a numi și un viceprimar al acestei formațiuni, plus postul de city manager. În treacăt fie spus, USR-PLUS a luat țeapă în campanie, fiind de acord să susțină candidatura lui Turc, fără să ceară și participarea pe listă comună la Consiliul Local. O țeapă pe care liberalii au îmbrobodit-o în promisiuni cu viceprimar și city-manager pentru USR-PLUS. Normal, acum ar trebui să se țină de cuvânt, însă s-au mai văzut cazuri când politica administrativă a ucis onoarea cuvântului dat.

Așadar, useristul Călin Stan, ar trebui să fie al doilea viceprimar, iar Lorand Sas (Plus) city managerul, conform înțelegerii politice făcute pentru susținerea lui Turc la primărie și retragerea candidatului de primar al USR-Plus, ceea ce a adus grave prejudicii politice formațiunii.

Dar, unde merg doi viceprimari, de ce n-ar merge și trei? Ca de exemplu, Silvia Galben de la PMP. 

Logica ar fi tot din politică și se pare că interesul de partid primează în fața interesului cetățenesc. Astfel, se știe că la Consiliul Județean, Radu Moldovan are nevoie de voturile PMP, în număr de patru, pentru a avea majoritate și a decide vicepreședinții. Unul, așa cum bistriteanul.ro a scris înainte de alegeri, ar fi liberalul Ioan Zăgrean, vecinul lui Radu Moldovan și prieten al acestuia! Wow! la naiba, să vedeți că am avut dreptate, și când liberalii ne făceau pesediști erau de fapt ei pesediști, lupi flămânzi care pozau în oi nevinovate. 

Majoritatea în Consiliul Județean nu poate fi „rezolvată” fără PMP, asta este clar. Dacă PMP „pune botul la vrăjeala” PSD la județ, atunci interesul pentru consiliul local este zero. Dar rețineți, la județ e miza mare, Radu Moldovan nu-și va permite să nu-și facă majoritatea pe care și-o dorește, iar pentru asta și-a aranjat deja cărțile din timp. Vice PNL și PMP l-ar coafa perfect astăzi. 

Totuși, Simionca nu vrea să-și dezamăgească electoratul și să facă o alianță cu dușmanul de clasă – PSD, așa că negociază dur cu ambele tabere, dar înclină spre liberali, acolo ar da bine la imagine pentru viitoarea candidatură neprihănită de deputat. 

Turc însă trebuie să joace politic și ca să nu se realizeze compromisul PSD-PMP de la județ trebuie să numească un viceprimar PMP. Pe Silvia Galben, de exemplu. Așadar, deodată avem trei viceprimari în joc. De altfel, în anumite cercuri primarul ales s-ar fi hazardat să afirme că vor fi trei viceprimari, doar că, ce să vezi, legea zice “maxim doi”.

Dacă împacă politic USR-Plus și PMP, își urcă în cap organizația municipală care așteaptă postul de viceprimar promis, dar asta convine și îi împacă pe liberalii de la județ, care și-ar putea numi un vicepreședinte care să-i stea în coaste lui Radu Moldovan. Și cu încă un vicepreședinte de la PMP e șah-mat la Radu Moldovan, n-are majoritate. 

Și totuși, e bine să citești astăzi presa de partid, care ceartă combinatorii, ca să vezi cum i se arată pisica lui Turc. 

Așadar, presa dreaptă, deontoloagă și nepartinică și categoric independentă ne prezintă astăzi o nouă așezare, care, vezi Doamne, ar respecta dorința electoratului: adică să fie un viceprimar de la PNL, ca de exemplu Urâte – zicem noi, care s-a înțeles mereu cu Radu Moldovan, și unul de la PSD – doar ei au ieșit pe locul 2, nu? Să se facă voia poporului doară, iar pe la spate interesul politic. Și PMP ducă-se pe pustii, că nu pot ei decide cu Orban să fie un viceprimar PMP la Bistrița și niciunul liberal. Vă știm deștepți, ziceți voi cum se poate realiza asta, și care ar fi alianța în CL contra naturii și cu daună totală la Turc, care acu tre să-i împace pe toți?! 

Ei, Turc, joacă-o pe asta! Ori trei viceprimari și e toată lumea fericită, ori se reface USL fix în inima Bistriței, în Consiliul Local? Există, totuși, în această variantă și un premiu de consolare pentru PNL. Zăgrean vicepreședinte la CJ. Să se respecte înțelegerea oraș contra județ până la capăt nu de alta, dar, la final toată lumea va fi fericită, iar electoratul chiar nu mai contează după alegeri, asta n-ați înțeles voi niciodată, dragi cititori…

FOTO/VIDEO: GRAV accident în Rodna! Un tânăr în stop cardio respirator februarie 27, 2021 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp în Rodna. Trei tineri au fost implicați, iar unul a rămas prins între fiarele mașinii. Acesta a fost găsit în stop cardio respirator.
ALERTĂ! Un copil de 12 ani a dispărut de pe o stradă din Bistrița! UPDATE: Minorul a fost găsit februarie 27, 2021 - Polițiștii caută un băiețel de 12 ani ce a dispărut ieri de pe o stradă din municipiu. Acesta a ieșit din casă la ora 10.00, și nu a mai ajuns acasă. L-ați văzut??
VIDEO – Deputatul Bogdan Ivan: România putea scrie istorie! februarie 27, 2021 - Deputatul Bogdan Ivan a declarat că actuala Guvernare nu investește, ci doar taie bugetele alocate fiecărei ramuri în parte: sănătate, educație, investiții, etc. ” au respins toate amendamentele la Bugetul de Stat, în comisii. ..România putea face istorie!” a declarat social democratul.
VIDEO – Sorin Avram, primarul din Leșu: „Am avut probleme foarte mari. Încă n-am găsit o soluție” februarie 27, 2021 - Primarul Sorin Avram din Leșu a recunoscut că vremea din ultimele luni le-a dat mari bătăi de cap locuitorilor: „Am avut probleme foarte mari. Chiar mi-e frică, încă n-am găsit o soluție pentru a stabiliza alunecarea de teren de pe pășunea comunală...”
Rută ocolitoare a comunei Ciceu Giurgești pentru cei ce vin sau merg spre Maramureș februarie 27, 2021 - Comuna Ciceu Giurgești este în carantină pentru 14 zile, începând de azi. Polițiștii fac cunoscută ruta ocolitoare pentru cei ce vin sau merg spre Maramureș. 
FOTO: Ies la lumină primele însemnări din cele peste 5.000 de pagini de jurnal ale profesorului Vasile Filip februarie 27, 2021 - „Profesorul Vasile Filip nu s-a lăsat contaminat de anumite atitudini provinciale și condescendente, ci și-a păstrat și conservat această alură de super intelectual: și când vorbește despre colinde, și când vorbește despre o cântare sau o carte...”
Primarul din Parva, revoltat că părinții trebuie să suporte naveta copiilor la școală: „Suma de 400 de lei pentru un elev este prea mare” februarie 27, 2021 - Ioan Strugari, primarul comunei Parva, atrage atenția că în contextul în care naveta elevilor la școală nu va fi decontată, mulți părinți din localitate care au copii la liceele din Năsăud sau Bistrița nu își vor putea permite să plătească transportul. Transportul lunar pentru un singur elev costă în jur de 400 de lei.
Via Transilvanica, cea mai lungă potecă din țară, va avea propriul maraton februarie 27, 2021 - După ce anul trecut cei de la Tășuleasa Social au fost nevoiți să anuleze Via Maria Theresia, anul acesta, asociația anunță un nou maraton, care se va desfășura pe Via Transilvanica, cea mai lungă potecă din țară, la amenajarea căreia voluntarii și autoritățile locale din mai multe județe lucrează deja de câțiva ani.
FOTO: În acest an celebrăm 1 Martie cu mărțișoare dulci, de la Cuptorul lu Buna! februarie 27, 2021 - În locul unor mărțișoare de tinichea, lipsite de suflet sau semnificație, vă propunem – în acest an – să dăruiți mărțișoare dulci. Sunt delicioase, sunt naturale, sunt coapte în Cuptorul lu Buna (băcănia deschisă pe Independenței nr 73) și vor încălzi, cu siguranță, sufletul celor care le primesc în dar!
O femeie s-a prăbușit în curtea casei! Familia știa că e însărcinată! CE s-a descoperit: februarie 27, 2021 - Un echipaj al ISU BN și unul al SAJ au ”zburat” spre Șieu. O femeie însărcinată s-a prăbușit în curtea casei sale. Medicii dau o luptă contra cronometru pentru a o salva.
INEDIT: 100 de zile de școală la Logos + 100 de bomboane = 100 de copii fericiți… la Vaslui februarie 27, 2021 - Elevii de la Logos au sărbătorit ieri 100 de zile de la începutul anului școlar 2020 - 2021. Copiii s-au gândit și la cei mai nefericiți, cum sunt, de pildă, colegii lor din Vaslui. Așa că au decis să îmbine ceea ce au învățat la școală - GENEROZITATEA - cu această aniversare. Au adunat bomboane ce vor aduce zâmbete pe fețele micuților din Vaslui.
OFICIAL: Ciceu Giurgești, de mâine dimineață, în carantină! VEZI modelul de declarație pentru a putea ieși din casă: februarie 26, 2021 - Comuna Ciceu Giurgeștui va intra, de mâine dimineață, în carantină. Timp de două săptămâni comuna va avea filtre la intrare și ieșire. Iar sătenii vor putea ieși din casă doar pe baza unei declarații. VEZI cum arată declarația:
VIDEO – Sorin Hognogi, primarul din Spermezeu, atacă dur clasa politică: „În continuare ne angajăm rudele și ne punem consilieri – soțiile” februarie 26, 2021 - Sorin Hognogi, primar în Spermezeu: „Fac parte din mediul politic-administrativ doar de 12 ani… Dar parcă nu avansăm deloc. Parcă atunci când ceva începe să funcționeze bine, apare cineva și pune parcă frână la toate cele 4 roți odată. În continuare funcționăm după nepotisme. În continuare ne angajăm rudele, în continuare ne punem consilieri – soțiile...”
VIDEO – Paul Știr: An nou, problemă veche! Nu știm cum plătim asistenții personali ai persoanelor cu handicap februarie 26, 2021 - Primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr, a explicat azi, în cadrul unei conferințe la sediul PSD că actuala Guvernare nu a găsit soluții pentru o problemă veche: plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap. ”Nici în 2020 nu am știut cât va contribui Statul, nici acum nu știm. Și la Căian au rămas fără salarii două luni de zile” a declarat primarul.
„Efectul pervers” al mutării secției de Oncologie la Hotel Krone: medicii sunt amendați pentru că nu au unde parca regulamentar februarie 26, 2021 - Hotelul Krone a fost preluat de Consiliul Județean și găzduiește momentan secția de Oncologie a Spitalului de Urgență. Lipsa locurilor de parcare din zonă își spune cuvântul: medicii sunt nevoiți să își lase mașinile pe unde pot și se trezesc cu amenzi.
VIDEO: Primarul comunei Zagra: S-ar putea să ne confruntăm cu abandonul școlar din cauza închiderii școlii din Suplai februarie 26, 2021 - Aproape 30 de copii vor fi nevoiți să facă naveta la școală, din toamnă, după ce ISJ BN a decis să pună lacătul pe o școală și pe o grădiniță din comuna Zagra. ”Mi s-a spus că nu sunt bani și că școala trebuie să fie rentabilă. Păi nu educația e esențială? La Suplai ne putem lovi de un abandon școlar!” a spus primarul comunei Zagra, Eugen Bușcoi.
RĂZBUNARE EXTREMĂ! S-a certat cu părinții și le-a dat foc la casă februarie 26, 2021 - Un tânăr de 30 de ani a dat foc casei părinților săi, în urma unor discuții în contradictoriu cu aceștia. Casa din Budești a celor doi a fost distrusă în proporție de 50%. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.
Luni se deschid două noi centre de vaccinare! februarie 26, 2021 - Două centre de vaccinare se vor deschide luni, 1 martie 2021. De azi se fac programările în platformă. UNDE vor fi amenajate cele două centre:
Și Primăria Beclean se digitalizează! Taxele și impozitele se pot plăti online! februarie 26, 2021 - Vești bune pentru beclenari! Primăria orașului a urmat exemplul altor administrații, oferind câteva servicii în format digital! Astfel, de ieri, taxele și impozitele pot fi plătite online.
Ciceu Giurgești va intra în carantină! CE ar fi dus la o asemenea incidență: februarie 26, 2021 - Comuna Ciceu Giurgești va intra în carantină, după ce incidența cazurilor COVID a depășit 10/1.000. Astăzi la ora 12.00 va avea loc ședința în care se ia decizia finală, dar ”demersul e deja făcut”, conform prefectului județului. CE ar fi dus la o asemenea creștere a cazurilor:
Aquabis: Fără apă potabilă astăzi în Rusu Bârgăului și Negrilești februarie 26, 2021 - O parte dintre locuitorii din Rusu Bârgăului și Negrilești rămân astăzi, 26 februarie 2021, fără apă potabilă pentru câteva ore - anunță Aquabis. 
Auditul, marele „mister” din Primăria Bistrița. Primarul Ioan Turc evită răspunsuri pe tema asta și în fața consilierilor locali februarie 26, 2021 - După „incidentul” cu firma de audit mult-lăudată de municipalitate, la care s-a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia are probleme penale, edilul Bistriței pare să evite constant orice răspuns sau informație despre auditul în instituție.
TRANSMIXT: De luni, 1 martie, elevii navetiști din Bistrița-Năsăud NU mai pot circula gratuit cu autobuzul februarie 26, 2021 - Transmixt Bistrița a anunțat ieri seară că elevii navetiști din județ care aveau abonamente gratuite pentru transportul în comun NU le mai pot folosi, pentru că nu mai sunt valabile. Care este motivul:
FOTO/VIDEO: Accident cu victimă încarcerată în Jelna februarie 26, 2021 - Echipajele de intervenție ale ISU BN, SAJ BN și IPJ BN au fost solicitate în Jelna, la un accident rutier. Două autoturisme au colizionat, una părăsind partea carosabilă. O persoană a rămas încarcerată.
Accesare grant pentru capital de lucru februarie 26, 2021 - Societatea GUZU & KRAFT SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Accesare grant pentru capital de lucru” proiect nr RUE M2-3363 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
FOTO/VIDEO: Accident cauzat de un șofer începător pe Petru Maior. O femeie a rămas blocată februarie 26, 2021 - Un accident rutier a avut loc în această dimineață pe strada Petru Maior din municipiu. Un șofer începător a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, lovind din plin o altă mașină. O femeie- pasagerul din dreapta- a rămas blocată în autoturism.
FOTO/VIDEO: TRAGEDIE pe Bulevardul Decebal! Pompierii au intervenit cu scara, la etajul patru februarie 25, 2021 - O bistrițeancă a sunat la 112 cerând ajutor pompierilor, după ce soțul ei nu-i răspundea. Echipajul ISU BN de intervenție la înălțime a ajuns rapid în zonă, dar din păcate, a fost prea târziu.
FOTO: Jandarmii au ”devenit” pompieri, după ce o mașină s-a aprins în mers februarie 25, 2021 - Un șofer a tras rapid mașina pe dreapta, de sub capotă ieșind fum. Când a ridicat capota, flăcările au izbucnit cu putere. Un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în zonă a oprit și intervenit prompt, reducând astfel pagubele.
Prundu Bârgăului: Tânără însărcinată, lovită de o mașină condusă de un începător februarie 25, 2021 - Un accident rutier a avut loc în această seară în Prundu Bârgăului. O tânără însărcinată a fost lovită de o mașină. Victima a ajuns la spital.
În an pandemic, doar 14% din locurile de cazare din hotelurile și pensiunile din județ au fost efectiv ocupate februarie 25, 2021 - Pandemia de Covid-19 a lovit puternic în turismul global. Deși românii s-au orientat spre destinații din țară, anul trecut au fost ocupate cu 15% mai puține locuri de cazare, comparativ cu 2019. În Bistrița-Năsăud, doar 14% dintre locurile de cazare disponibile în hoteluri și pensiuni au fost ocupate.