6.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 1, 2023

Bistrița-Năsăud: 16 cazuri pozitive, printre care un elev, doi fotbaliști și un asistent medical, 9 bistrițeni externați și un deces

Avem 1.442 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 16 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 9 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.629 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 16 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care doi fotbaliști (Gloria), un asistent medical de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, un elev de clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.442 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 9 persoane au fost externate din spital. De asemenea, s-a înregistrat și un deces.

Decesul cu numărul 104 în județul Bistrița-Năsăud:

Femeie, 63 ani, internată în 14 septembrie în Secția Boli Infecțioase, confirmată Covid-19, transferată în data de 21 septembrie în Secția ATI pe fondul agravării stării de sănătate. A decedat în noaptea dintre 23 și 24 septembrie, în Secția ATI. Comorbidități: diabet zaharat tip II, hipertensiunea arterială, tiroidită, steatoză hepatică, poliartrită reumatoidă.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 25.09.2020, este următoarea:

 • 1.442 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 104 decese;
 • 1.271 persoane externate (1137 externate vindecate și 134 externate la cerere);
 • 83 persoane izolate;
 • 356 persoane în carantină;
 • 452 teste (200 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la Cluj-Napoca și laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 69 cadre medicale (18 medici, 51 asistenți) și 35 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 96 au fost externate.
 • 95 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 52 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate persoanele au fost externate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Toate persoanele au fost externate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află șapte beneficiari și o infirmieră de la un alt centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, până la această dată au fost externați șase. Din păcate, un beneficiar a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 8 infirmiere de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 dintre infirmiere au fost externate la cerere. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar minor din cadrul Serviciului Social al DGASPC Bistrița-Năsăud. Acesta a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află o asistentă de la un centru medico-social din județul Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 12 cadre didactice. Patru dintre acestea au fost externate la cerere.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 7 elevi. Trei elevi au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un alt centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat de la o creșă de stat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și o asistentă medicală de la o grădiniță privată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un angajat al DGASPC Bistrița-Năsăud, de la o casă de tip familial.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și doi angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.629 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 119.683. 96.158 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 4.633 de persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 42 de decese. În spitale se află internate 7.245 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 508 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 600 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 9.352 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.004 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 23.850 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 179 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.693 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 428 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Rombat, Brutăria Presto și Fan Courier

Rombat Bistrița angajează operatori producție, electrician și inginer proiectare produse. Brutăria Presto are nevoie de o vânzătoare, iar FAN Courier caută personal în Bistrița. NOI locuri de muncă – disponibile și la IMP România, Leoni sau Nedeias Com din Budacu de Jos:

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...