1.4 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

Bistrița-Năsăud, sub cod PORTOCALIU de ploi și cod GALBEN de inundații

Toamna își intră în drepturi. Agenția Națională de Meteorologie anunță că vremea caldă ia sfârșit. Mai mult, județul Bistrița-Năsăud intră sub incidența codului portocaliu de ploi și a codului galben de inundații.

E aproape final de septembrie, așa că toamna a decis să-și intre în drepturi. De mâine, vremea se schimbă drastic. Județul nostru intră sub incidența codului portocaliu de ploi abundente.

𝗖𝗢𝗗 𝗣𝗢𝗥𝗧𝗢𝗖𝗔𝗟𝗜𝗨

  • Interval de valabilitate: 𝟮𝟲 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟵:𝟬𝟬 – 𝟮𝟳 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟯:𝟬𝟬
  • Fenomene vizate: ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată
  • Zone afectate: conform textului și hărții
  • În zona de munte, precum și în Maramureș, 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗶𝗹𝘃𝗮𝗻𝗶𝗮 și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.
  • În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare hidrologică, cod galben, pentru județul nostru.

COD GALBEN 

  • Intervalul: 𝟮𝟲.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟬, 𝗼𝗿𝗮 𝟬𝟲:𝟬𝟬 – 𝟮𝟳.𝟬𝟵.𝟮𝟬𝟮𝟬, 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟬:𝟬𝟬
  • Fenomene vizate: scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
  • Zone vizate din judeţul Bistriţa-Năsăud: 𝗦𝗼𝗺𝗲𝘀𝘂𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗲 – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...