-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Bistrița-Năsăud: 37 de cazuri pozitive și 2 decese în ultimele 24 de ore!

Avem 2.844 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 37 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 2 decese în contextul pandemiei. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 4.041 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 37 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără un professor din Uriu, un angajat ISU, 2 persoane de la un centru de recuperare vârstnici din subordinea DGASPC și u angajat de la Trezorerie. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.844 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 97 de persoane au fost externate la cerere din spital și un bistrițean a fost declarat vindecat. Totodată, s-au înregistrat 2 decese în contextul pandemiei.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 02.11.2020, este următoarea:

2.844 cazuri confirmate de CoVid-19;

141 decese;

2.345 persoane externate (1.480 externate vindecate/865 externate);

1.309 persoane în carantină;

499 persoane izolate;

46 teste la laboratoare private.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 101 cadre medicale (25 medici, 75 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 118 persoane au fost externate.
 • 172 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 89 au fost externate.
 • 32 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Casei de Pensii.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Trezoreriei.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 angajați ai Instituției Prefectului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 15 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Patru dintre acestea se află în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Opt persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Patru sunt declarate vindecate, iar restul sunt în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 24 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. Nouă persoane sunt în izolare la domiciliu, iar restul au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 5 handbaliste și doi angajați de la CS Gloria 2018. Cinci dintre acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 24 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, o persoană este internată, una în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 27 din cazurile active sunt elevi. Toți se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN. Într-un alt asemenea centru din județ, se află alte 13 persoane confirmate cu Coronavirus (4 beneficiari și 9 angajați).
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (printre care 1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud. Toate au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Incidența cazurilor COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

*** Reprezentanții Prefecturii transmit că incidența din tabelul de mai jos include și focarul de la centrul pentru vârstnici. Fără a lua în calcul focarul, incidența în Beclean este de 1,96/1000 locuitori.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.041 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 250.704. 177.361 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 7.153 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 86 de decese. În spitale se află internate 11.705 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 916 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 820 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 30.083 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.114 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.963 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 15 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.852 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...