11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Bistrița-Năsăud did it: Peste 55 tone de deșeuri adunate în Ziua Națională a Curățeniei

Peste 1.700 de bistrițeni, de toate vârstele, au participat la Ziua Națională a Curățeniei. La nivelul județului nostru s-au strâns peste 55 tone de deșeuri.

„Let`s do it, Romania!” – Ziua de Curățenie Națională a avut loc în 16 septembrie. Au participat peste 1.700 de voluntari, de diferite vârste, care au adunat deșeurile din natură.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud au participat oficial 1.733 de voluntari tineri și adulți (înregistrați și echipați de organizatori cu saci și mănuși) din 18 UAT.

Au răspuns prezent la Ziua Național de Curățenie școlile, Jandarmeria, Poliția municipală, Direcția Silvică BN, ocoale private, SGA BN, ONG uri, asociații și cluburi sportive locale.

Let`s Do It, România! în Bistrița-Năsăud nu ar fi posibil fără colaboratorii locali. La nivel județean, 18 voluntari au contribuit la organizare și monitorizare”, a transmis Cristian Țetcu.

Peste 55 de tone de deșeuri adunate în județ

Voluntarii au strâns peste 2.900 saci cu deșeuri, deșeuri vechi, chiar de peste un an de zile, raportate prin aplicație.

Zonele naturale igienizate (liziere, poieni, pajiști, maluri de ape curgătoare și lacuri, zone de relaxare, trasee turistice etc) au fost eliberate de peste 55 de tone de deșeuri, în mare parte deșeuri istorice (mai vechi de 1 an), care au fost cartate cu ajutorul aplicației TrashOut, pe parcursul ultimilor ani.

Colectarea, transportul și transferul deșeurilor de pe trasee este realizată de către operatorul Supercom S.A. Depozitarea se va face la Tărpiu de către Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor S.R.L.

Ne mobilizăm de 13 ani să conservăm spațiul natural, visând la un județ curat. Și în acest an Let`s Do It, România! în Bistrița-Năsăud putem spune că a fost un succes!

Împreună, avem puterea să schimbăm lucrurile în bine. Mulțumim tuturor celor care pe 16 septembrie au făcut atât de mult pentru viitorul nostru, al tuturor!”, a declarat Cristian Țetcu, coordonator județean Bistrița-Năsăud.

La nivel de municipiu și cartiere ale Bistriței, polițiștii locali au aplicat sancțiuni de peste 60.000 de lei, de la începutul anului, pentru depozitarea deșeurilor în locuri nepermise.

De la începutul anului și până în prezent, pentru gestionarea defectuoasă a deșeurilor, depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor, arderea deșeurilor în locuri nepermise, incendierea vegetației, etc. au fost întocmite 147 de sancțiuni contravenționale, astfel:

  • 129 de persoane fizice, din care 39 cu avertisment scris și 89 cu amendă, în valoare totală de 46.075 lei;
  • 14 persoane juridice, din care un avertisment scris și 13 cu amendă în valoare totală de 21.000 lei;
  • Totalul valoric al amenzilor se ridică la suma de 67.075 lei” au transmis aceștia pe pagina lor de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...