4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului județelor cu cel mai înalt grad de educație

Bistrița-Năsăud se află la coada clasamentului, când vine vorba de populație absolventă de studii superioare. Doar 10% dintre bistrițeni se pot lăuda că au absolvit o facultate, potrivit PeCifre.ro.

Cel mai înalt grad de educație, potrvit PeCifre.ro – care citează datele Institutului Național de Statistică de la Recensământul Populației și Locuințelor din 2021 – se înregistrează în Bucureşti și Ilfov. Capitala țării conduce detașat cu un procent de 35,14% absolvenți de studii universitare. La 10 procente distanță, urmează Ilfov, Cluj, Timiş și Brașov.

Acestea sunt cele 5 județe cu cel mai înalt grad de educație din România. Peste 20% din populația rezidentă aici este absolventă de studii universitare”, notează PeCifre.ro.

Bistrița-Năsăud se situează spre coada clasamentului, pe poziția 28. Din cei aproape 290.000 de locuitori ai județului, doar 10,81% dintre locuitori sunt absolvenți de studii superioare.

Potrivit sursei citate, pe ultimele cinci locuri se situează județele Teleorman (8.66%), Giurgiu (8.54%), Botoşani (7.90%), Călăraşi (7.35%) și Vaslui (7.20%). 

Tot din pagina PeCifre.ro aflăm că România a depășit în acest an pragul de 1.000 km de autostradă și drum expres. Germania a depășit această bornă acum 87 de ani.

Când vine vorba despre dezvoltarea rețelei de drumuri rapide, pe primul loc se situează județul Timiș cu 106 kilometri. Călărași are 103 km de drumuri expres, iar Alba – 98.

La finalul anului 2023, Bistrița-Năsăud avea 0 kilometri de drumuri expres / rapide. În aceeași situație se află alte 20 de județe.

Foto deschidere @ Bistrița-Năsăud Poarta Transilvaniei // Sursa @ PeCifre.ro

ARTICOLE SIMILARE

10 COMENTARII

  1. Ma bucur ca am început și mi-am desăvârșit educația, la Cluj! Foarte mulți elevi cu medii intre 1,5 -5…!! ,iau bursa de merit !! Asta este ceva revoltător!

  2. …..”Din cei aproximativ 80.000 de locuitori ai județului, doar 10,81% dintre locuitori sunt absolvenți de studii superioare ”
    Despre ce vorbiți voi ????…80000 de locuitori are Bistrița ! Județul are aproximativ 295.000 de locuitori !

  3. Eu cred ca pe primul loc este Clujul. In Bucuresti sunt Ministerele si toate Centralele Administrative Nationale. Acolo, banuiesc ca sunt cca. 90 % dintre angajati cu studii superioare. La fel si in judetul Ilfov, unde locuiesc IT-isti(Voluntari-Pipera, Magurele), sau milionarii de carton, cu studii „superioare”(Snagov, Corbeanca). Ceea ce este de neconceput, este clasarea pe ultimul loc a judetului Bistrita-Nasaud, raportat la Transilvania(la o puta de furnica in fata de judetul Covasna). Pai in Bistrita avem atatea „extensii” ale … UT C-N, UBB, chiar si UMF. Unde sunt rezultatele? Rezultatul este ca: judetul Bistrita-Nasaud(orasul Nasaud fiind declarat „oras al academicienilor”), s-a transformat intr-o fabrica de diplome pentru niste politicieni agramati!

  4. POTI AVEA DIPLOME -PE AFARA -DULAPURI -GEAMANTANE ETC- CE FACI CU ELE -CE COMPARATII- CA BN. PUTINI AU ANVAZAT CEVA -MULTI AU PRIMIT ACESTE -HARTI PE -VREMEA -R.S.R. -ASA CA ERA MEBR. DE PARDIT -MILITEAN -DAR HABAR NU AVUSE DE MEDICINA SAU ALTCEVA -CE TERMINASE -MAI SPUNEAU PE VREMURI ASA- SI ESTE SFANT -A FI OM E LUCRU MARE – AU TERM SI NICI ANRO- SI NICI AN AFARA -NUI BAGA NIMENI ANSEAMA -DE EXP. AN MEDICINA ANCA NU SE POT ADAPTA CU SISTEMUL -FAC DE GARDA -DA PASTILE LA BOLNAVI -NU SANT EI ASA CUM SANT DOK. DIN WEST DAR AU PRETENZE SI AU FIZE- OK .O PILDA -BEKALI CE FACULTATE ARE -ARE MAI MULT RESPK. CA SI UNUL CU DOK-TORAT -ARE BANI -SE SIMTE BINE DACA FACEA FACUL. NU AJUNGEA -MILLIONELE -LA DANSI ASA CA LASA -DEGRADAREA ASTA -BISTRITENILOR .-COPILARI SI VISURII-ARTK. NE POTRIVIT .

  5. Înseamnă că sunt cam fără școală bistrițenii ăștia! De fapt, se vede cu ochiul liber prin orașele și comunele județului, dar mai ales în municipiul reședință de județ.

  6. De cel putin 10-15 ani sunt „inconjurat” de colegi cu studii superioare care efectiv sunt doar pe hartie,majoritatea neexercitand „meseria” invatata la facultate.in realitate majoritatea lucreaza pe un post care necesita 10 clase.

  7. Se pare că din cauza lipsei resurselor financiare, tinerii din judetul nostru nu-și mai pot cumpăra și ei o diplomă de studii superioare ca cei din orașele mai dezvoltate, unde castigurile sunt mai substanțiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.