10.6 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive și nici o persoană vindecată

Avem 1.020 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore patru bistrițeni au fost infectați cu coronavirus. Nici o persoană nu a fost declarată vindecată și externată. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.087 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.020 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat vindecări.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 109 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 16.08.2020, este următoarea:

 • 1020 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 76 decese;
 • 835 persoane vindecate;
 • 50 persoane izolate;
 • 335 persoane în carantină,
 • 124 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 54 cadre medicale (18 medici, 36 asistenți) și 20 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 69 au fost vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • 81 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 34 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Toate au fost declarate vindecate.
 • Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Șapte dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • 14 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Zece dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.087 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 70.461. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 32.587 au fost declarate vindecate și externate, iar 7.981 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.991 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.359 persoane infectate cu COVID-19, dintre 479 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 763 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 9.524 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.544 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 26.713 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.902 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 338 au decedat, iar 165 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...

Scurtă istorie a sloturilor video

Dacă ar fi să clasificăm jocurile de noroc în funcție de popularitatea lor, cu siguranță sloturile...