6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

Bistrița-Năsăud, sub cod galben de ninsori şi vânt puternic

O parte a județului Bistrița-Năsăud intră sub cod galben de ninsori și vânt puternic. Cât durează:

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sâmbătă și duminică se vor înregistra intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Vor exista și rafale de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h.

Temporar la munte va ninge. Meteorologii anunţă că în centrul, vestul, nordul și nord-estul ţării vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitații mixte. Local se va depune strat de zăpadă și, pe arii restrânse, se va forma polei sau ghețuș.

Zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană și, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice și centrale.

Avertizare ANM de tip cod galben 

Avertizarea ANM vizează zona de munte şi intră în vigoare sâmbătă, la ora 18:00. Va fi valabilă până luni, 6 ianuarie, la ora 6:00.

La începutul intervalului în Carpații Occidentali, iar din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică (4/5 ianuarie) mai ales în Carpații Meridionali, va ninge moderat cantitativ. Se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Vântul va sufla cu peste 90 – 100 km/h, viscolind și spulberând zăpada. 

UPDATE

La această oră ninge pe toate sectoarele de drum din județ, iar carosabilul e umed!

Șase utilaje au împrăștiat 38 tone de antiderapant pe DN15A, DN17, DN17C și DN17D.

Nu se înregistrează probleme în ceea ce privește vizibilitatea.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: