19.1 C
Bistrița
sâmbătă, iulie 13, 2024

PETIȚIE anti-petarde: Să înceteze odată schilodirea copiilor și a animalelor…!

Părinții din Bistrița, dar și oamenii responsabili din județ, sunt invitați să semneze o petiție împotriva petardelor: „A venit timpul să spunem stop schilodirii copiilor, tinerilor, dar și animalelor…!”

Au fost 555 apeluri la 112 referitoare la răni provocate de petarde, incendii de anexe și case, la cumpăna dintre ani – a atras atenția Marius Horea Bălan de la Partidul Verde Bistrița-Năsăud.

Acesta a mai subliniat că peste 80 de români au fost spitalizați. „Au fost înregistrate 28 de incendii și câțiva copii au rămas fără degete sau cu ochii afectați…! Așteptăm o informare serioasă de la domnul Arafat, care ar trebui să expună în parlament lista lungă de suferințe cauzate de petarde”, punctează Marius Bălan.

Ecologistul a transmis o rugăminte către toți cetățenii responsabili din Bistrița-Năsăud, în special părinți, să semneze petiția împotriva folosirii petardelor.

Celor dependenți de adrenalină – ecologistul le transmite că plăcerea de a produce explozii poate fi fatală celor aflați în apropiere.

A venit timpul să spunem stop schilodirii copiilor, tinerilor, dar și animalelor…! Și cerem iertare animalelor care suferă din cauza altor animale (cazul cățelușei din Satu Mare, rănită grav de o petardă). Cerem în regim de urgență înființarea pe bune a Poliției Animalelor”, conchide Marius Horea Bălan, de la Partidul Verde Bistrița.

Ca să nu fie înțeles greșit, Marius Bălan oferă și explicații. „Aceste mijloace de distracție se vor putea folosi în continuare. Însă numai de oameni instruiți, de instituțiile statului, sub îndrumarea primăriilor și plătiți de acestea…”, propune Marius Bălan.

Acesta a punctat și gravitatea fenomenului, argumentând că „în UE, țări care gândesc normal se pregătesc în acest an să interzică folosirea mijloacelor care produc grave urmări (…) La noi însă, se întâmplă un fenomen asemănător cu recursul compensatoriu și în materie de petarde…!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Bucură-te de Asistența în caz de pană și avarie, de la Mercedes-Benz

Soluția pentru mobilitate Mobilo Cu Mobilo, ajungi la destinație. Cu Mobilo, ajungi la destinație. Soluția de mobilitate Mobilo...