-3.4 C
Bistrița
luni, decembrie 4, 2023

PETIȚIE anti-petarde: Să înceteze odată schilodirea copiilor și a animalelor…!

Părinții din Bistrița, dar și oamenii responsabili din județ, sunt invitați să semneze o petiție împotriva petardelor: „A venit timpul să spunem stop schilodirii copiilor, tinerilor, dar și animalelor…!”

Au fost 555 apeluri la 112 referitoare la răni provocate de petarde, incendii de anexe și case, la cumpăna dintre ani – a atras atenția Marius Horea Bălan de la Partidul Verde Bistrița-Năsăud.

Acesta a mai subliniat că peste 80 de români au fost spitalizați. „Au fost înregistrate 28 de incendii și câțiva copii au rămas fără degete sau cu ochii afectați…! Așteptăm o informare serioasă de la domnul Arafat, care ar trebui să expună în parlament lista lungă de suferințe cauzate de petarde”, punctează Marius Bălan.

Ecologistul a transmis o rugăminte către toți cetățenii responsabili din Bistrița-Năsăud, în special părinți, să semneze petiția împotriva folosirii petardelor.

Celor dependenți de adrenalină – ecologistul le transmite că plăcerea de a produce explozii poate fi fatală celor aflați în apropiere.

A venit timpul să spunem stop schilodirii copiilor, tinerilor, dar și animalelor…! Și cerem iertare animalelor care suferă din cauza altor animale (cazul cățelușei din Satu Mare, rănită grav de o petardă). Cerem în regim de urgență înființarea pe bune a Poliției Animalelor”, conchide Marius Horea Bălan, de la Partidul Verde Bistrița.

Ca să nu fie înțeles greșit, Marius Bălan oferă și explicații. „Aceste mijloace de distracție se vor putea folosi în continuare. Însă numai de oameni instruiți, de instituțiile statului, sub îndrumarea primăriilor și plătiți de acestea…”, propune Marius Bălan.

Acesta a punctat și gravitatea fenomenului, argumentând că „în UE, țări care gândesc normal se pregătesc în acest an să interzică folosirea mijloacelor care produc grave urmări (…) La noi însă, se întâmplă un fenomen asemănător cu recursul compensatoriu și în materie de petarde…!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.