18.8 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Bistrița-Năsăud, sub COD PORTOCALIU de inundații

Bistrița-Năsăud este sub cod portocaliu de inundații, începând de astăzi până luni la după-masă.  Potrivit hidrologilor, probleme va ridica Someșul Mare. Specialiștii se așteaptă la viituri rapide, creșteri de debite și inundații.

Codul portocaliu de inundații intră în vigoare în această dimineață și este valabil până luni la ora 16:00. Asta după ce de ieri, județul nostru este sub cod galben de inundații. Din fericire nu au fost semnalate probleme până acum.

Vizat este bazinul Someșului Mare. Hidrologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

Bazinele hidrografice afectate sunt Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Crişul Repede, Crişul Negru, Crișul Alb, Mureş, Olt și Bistriţa.

Foto: Arhivă

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...