7.4 C
Bistrița
vineri, octombrie 15, 2021

Rostul de dimineață: Câte grozăvii o fi văzut până acum, când împlinește aproape 300 de ani…?!?

Câte grozăvii, câte urlete, câte șoapte de iubire n-o fi auzit în acești aproape 300 de ani…?! Câte scene de disperare i-au fost oferite pe tavă? Câte certuri? Câte hohote de râs între prieteni, pe teresa din apropiere…?

Nu că n-ar exista probleme mai grave de jur împrejurul nostru – dar preț de cinci minute ne permitem să admirăm, în această dimineață, și această splendidă salcie plesnitoare… Nu de alta, dar cineva trebuie s-o bage și pe ea în seamă.

Să o măsoare de sus până jos, cu priviri înfometate sau îndrăgostite.

Să afle că este vorba despre o salcie plesnitoare (Salix fragilis) de circa 660 cm circumferință sau 2,10 m diametru…

Biologul Ciprian Samoilă ne mărturisește – pe pagina Biodiversitatea și Geodiversitatea în Bistrița-Năsăud – că vârsta estimată a acestui copac ar fi apropiată de cea a stejarului comun vecin – estimat la circa 250 – 300 de ani…

Așadar cineva trebuie să se gândească măcar câteva clipe, măcar într-o sâmbătă dimineață, și la această salcie plesnitoare…

Să-i facă o reverență cu respectul cuvenit unei ființe care respiră în liniște de aproape 300 de ani…

Să se întrebe – retoric, desigur – câte grozăvii, câte urlete, câte șoapte de iubire n-o fi auzit în acești aproape 300 de ani…?!

Câte scene de disperare i-au fost oferite pe tavă? Câte certuri? Câte hohote de râs între prieteni, pe teresa din apropiere…? Câte secrete întunecate, câte incendiare dezvăluiri – dacă am reuși să înțelegem ce limbă vorbește o salcie plesnitoare…?

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/037uSAIahho” aspect_ratio=”907:496″ loop=”no” muted=”no” /]

Foto @  Toader Dorel Bazga

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se caută tehnician maseur și kinoterapeut! NOI locuri de muncă, disponibile la Subway Viișoara, Transmixt, Electroplast, IMP România sau RDS

Salon CLAUDIA angajează tehnician maseur și kinoterapeut (ă). Restaurantul Subway Viișoara din incinta Petrom angajează preparatori sandwich-uri, iar Leoni are disponibile sute de locuri de muncă. RCS & RDS caută agent vânzări. Oferta completă, mai jos: 

Jachete bărbătești – care este perfectă pentru vremea rece?

Vremea rece aduce cu sine nevoia de a ne schimba garderoba. Pentru sezonul rece, în orice...

Ianiki After school e ALTCEVA: Cursuri în limba Germană! Și-ți iau copilul de la școală și-ți vine acasă cu tema făcută și fericit!

Un ALTFEL de after school și-a deschis azi porțile, în Bistrița. Cei de la IANIKI îți...