16.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Pentru prima oară la Bistrița, faza națională a Olimpiadei de Limba Germană, cu invitați de la Ministerul Educației și Institutul Goethe

Bistriţa va găzdui, în premieră, etapa naţională a Olimpiadei de Limba germană modernă. Sunt așteptați aproape 250 de participanţi, dar și reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Institutului Goethe din București – a explicat inspectorul şcolar Elena M. Cîmpan.

Îi aşteptăm pe cei mai buni la Bistriţa în perioada 17-23 aprilie 2023. Probele se vor desfăşura la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”.

Etapa națională nu s-a mai organizat niciodată la Bistriţa. Ne bucurăm că a fost ales tocmai oraşul nostru, un oraș cu rădăcini germane, pentru a găzdui faza naţională.

Orașul va fi pus în valoare de un grup de voluntari care îi va însoți pe olimpici și le va arăta orașul și frumusețile zonei”, a explicat prof. Elena M. Cîmpan.

Inspectorul a completat că pentru elevii care au drept limbă maternă limba germană – există o altă olimpiadă.

Elevii vor susţine o probă scrisă, sub forma unui eseu. Se va urmări adecvarea la temă. De cele mai multe ori această temă pornește de la un motto în limba germană. Contează și corectitudinea în limba germană scrisă, dar și originalitatea – a mai explicat prof. Elena Cîmpan.

Urmează o probă practică, care se va desfășura pe parcursul a trei zile. Elevii calificați la Olimpiada în Limba Germană vor avea de realizat un proiect. Fie pe marginea unei cărți primite de la Institutul Goethe, fie pe marginea unui citat – elevii vor avea de interpretat cât mai original tema. Pot să realizeze un document powerpoint sau chiar o scenetă, a mai explicat prof. Elena Cîmpan.

La celelalte olimpiade de limbi moderne, din Bistriţa-Năsăud, s-au calificat la faza națională cinci elevi la Limba italiană. Limba Italiană se studiază în Bistrița la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”, la Liceul de Arte „Corneliu Baba” și la Infoel.

Alți cinci elevi s-au calificat la faza națională la Limba franceză şi trei elevi la Limba engleză.

Două etape naționale ale olimpiadelor școlare, în curând la Bistrița: Sute de elevi și profesori din întreaga țară

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: