-0.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

BISTRIȚA: Procesiune pe străzile din oraș, cu icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula sosește mâine la Bistrița. Va fi organizată o procesiune specială prin care Arhiepiscopia Clujului „vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc necăjit şi întristat”.

„Pentru a oferi o mângâiere sufletească bolnavilor care suferă de pe urma noului coronavirus, dar şi pentru a-i întări pe medici și pe cei care muncesc în spitale pentru uşurarea suferinţelor fraţilor noştri, Arhiepiscopia Clujului va scoate în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula”, se anunță într-un comunicat al Arhiepiscopiei.

Procesiunea va avea loc vineri, 24 aprilie, cu prilejul sărbătorii Izvorul Tămăduirii.

Icoana va fi purtată în procesiune într-o maşină, în spaţiul deschis din spate. La Cluj-Napoca procesiunea se va derula între orele 10:00 – 12:00.

La Bistriţa, icoana făcătoare de minuni va traversa străzile între 15:00 – 17:00. Procesiunea se va derula fără oprire în zona spitalelor şi a principalelor biserici, pe următorul traseu:

  • Str. Independenței (intrarea în Municipiul Bistrița) – Str. Al. Odobescu (Biserica Sfinții Trei Ierarhi) – Str. Alba-Iulia (Spitalul de Boli Infecțioase)
  • Str. Gării – Str. Andrei Mureșanu – Str. Năsăudului (Spitalul Județean) – Str. Calea Moldovei (până la drumul Năsăudului)
  • Str. G-ral Grigore Bălan – Str. Piața Unirii (Biserica Coroana) – Str.Dornei – Str. Gării – Bld. Republicii – Str. Piața Unirii (Protopopiat).

La finalul procesiunii, icoana se va întoarce la Mănăstirea Nicula.

Credincioşii, medicii, personalul medical şi pacienţii sunt rugaţi să respecte cu stricteţe măsurile de siguranţă sanitară şi de distanţare”, transmite Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Oamenii nu trebuie să iasă din case sau spitale, fiind invitați să urmărească întreaga procesiune de la ferestre, rugându-se Maicii Domnului.

Prin acest gest, Arhiepiscopia Clujului vrea să-i asigure pe toţi de întreaga solidaritate sufletească, de rugăciunile ierarhilor şi ale preoţilor pentru tot sufletul creştinesc cel necăjit şi întristat şi mai ales de binefăcătoarea mijlocire a Sfintei Fecioare, prin icoana sa făcătoare de minuni, care aduce mângâiere în credinţă şi întărire în nădejde”, a transmis Arhiepiscopia Clujului.

Sursă & Foto @ Radio Renașterea

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...