4.1 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Clădirile istorice din Bistrița, subiecte la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, pentru cei peste 420 de elevi participanți

12 elevi de la Liceul „Corneliu Baba” au participat în aceste zile la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei. Ultimele probe s-au susținut astăzi, mâine dimineață urmând să aibă loc și festivitatea de premiere.

12 elevi de la Liceul de Arte din Bistrița participă în aceste zile la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, la disciplinele Grafică, Pictură, Modă, Ceramică, Arhitectură, Design de Produs și Istoria Artei. 

Lumea este extrem de mulțumită. I-am surprins pe membrii juriului făcând comparații, cu alte ediții ale olimpiadei naționale. Oamenii au fost cazați în locuri foarte ok, la hotel sau la internatele renovate ale liceelor, unde fiecare a avut baie în cameră. Au fost și fonduri decente alocate fiecărui participant. Și mâncarea a fost foarte bună”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro profesorul Marian Coman, directorul Liceului de Arte „Corneliu Baba”.

Marți s-a desfășurat prima probă la Arte Plastice și Arhitectură, la Icoane și Restaurare. Elevii au avut de realizat un studiu după natură / desen, în timp ce la Icoane și Restaurare și-au preparat suportul. Au primit câte un suport de lemn pe care au fost invitați să-l trateze cu tot felul de pigmenți. Elevii înscriși la disciplina Icoane au avut de continuat a doua zi cu reprezentarea iconografică. Cei de la Restaurare au primit temă să-și imagineze și să completeze un fragment lipsă dintr-o frescă istorică, de pildă.

Ieri a avut loc proba a doua. A fost ziua de documentare: toate obiectivele de documentare au fost trecute în mapa de concurs.

Elevii au primit harta Bistriței, cu zonele turistice de interes din vechea cetate a Bistriței. Între altele, Zidul Dogarilor, Biserica Evanghelică, cinematograful Omnia, complexul Sugălete sau Casa Argintarului.

Astăzi s-a desfășurat și proba finală, la Arte Plastice și Arhitectură. A fost cea mai importantă probă, pentru că ponderea notei este trei sferturi din medie. Proba de desen reprezintă un sfert din nota finală, iar nota probei de azi reprezintă trei sferturi din medie”, a mai precizat prof. Marian Coman.

Elevii au avut la dispoziție 6 ore de lucru. Toate lucrările copiilor vor fi arhivate. Cei curioși să le admire pot să o facă în galeria Liceului de Arte din Bistrița, pe parcursul zilei de mâine, dar și după Paști. 

La Olimpiada națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei au participat nu doar elevii liceelor de arte. „La secția Restaurare, Conservare, Patrimoniu cultural Icoane s-au prezentat și elevii unor licee teologice. În București și în Iași știu că mai există colegii tehnice ptofilat pe arhitectură”, a mai explicat prof. Marian Coman.

Festivitatea de premiere se va desfășura mâine, 14 aprilie, la Palatul Culturii.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: