14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Bistrițean infectat cu COVID, găsit la plimbare prin oraș

Oamenii legii verifică ZILNIC respectarea măsurilor de protecție personală, dar și colectivă, impuse de autorități. Cei ce nu poartă mască, circulă pe timp de noapte, etc. sunt sancționați. Ieri, polițiștii au găsit un bistrițean infectat cu COVID ce se plimba prin oraș. Un bărbat din Șintereag nu a respectat măsura carantinării.

Polițiștii și jandarmii verifică în fiecare zi respectarea măsurilor impuse, pe perioada stării de alertă, de autoritățile centrale. Aceștia verifică zoneel aglomerate, în special, pentru a vedea dacă se respectă distanțarea socială și dacă masca e purtată corect.

Totodată, oamenii legii verifică dacă cei cărora le-a fost impusă măsura izolării sau carantinării, și respectă acest lucru.

Ieri, un bistrițean infectat cu COVID a fost găsit la plimbare prin oraș.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  zădărnicirea combaterii bolilor. Ieri, în jurul orei 11.30, un bărbat din Bistrița a părăsit domiciliul, încălcând astfel măsura izolării, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică. Bărbatul a fost depistat de polițiștii de la Poliția Locală care i-au explicat riscurile la care îi expune pe cei cu care intră în contact” transmit reprezentanții IPJ BN.

Un bărbat din Șintereag a fost sancționat deoarece nu respecta măsura carantinării.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, un bărbat din Șintereag care, în urma verificărilor efectuate, nu a fost găsit la locuință, deși față de acesta era dispusă măsura carantinării la domiciliu. Cuantumul sancțiunii aplicate este de 1.000 de lei și a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud” se arată în comunicatul poliției.

Reamintim faptul că, pentru siguranța tuturor au fost instituite următoarele măsuri, prevăzute de lege:

  • Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;
  • Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;
  • În toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu unele excepții expres menționate de actul normativ; Pentru verificarea motivului deplasărilor, persoanele sunt obligate să prezinte, la cerere, legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
  • Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?