13 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Bistrițenii amendați că nu au depus PFL-ul își primesc banii înapoi. Iată procedura:

Bistrițenii care au primit amenzi pentru necompletarea formularului digital de intrare în țară vor primi toți banii înapoi. Marți, 17 august, a apărut procedura de restituire a banilor în Monitorul Oficial.

În lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022, peste 1000 de bistrițeni au fost amendați pentru că nu au completat PLF-ul sau pentru că era greșită completarea.

Aceste formulare aveau rolul de a urmări locațiile în care zboară persoanele din Uniunea Europeană.

Valoarea unei amenzi era de 2.000 de lei, iar plătită în 15 zile, de 1.000 de lei.

Pentru restituirea amenzilor achitate, românii trebuie să depună la organul fiscal local unde își au domiciliul, în termen de 90 zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin al ministrului Dezvoltării, o cerere de restituire.

Iată ce spunea în ianuarie 2022 Anca Andrițoiu, șefa DSP, despre situație:

Ne-am confruntat cu multe astfel de probleme. Că cei amendați au completat formularul. Problema e că formularul respectiv se completează online. Ei bine, cei de la STS au explicat că poate cel ce a completat a pus o cifră în plus, sau în minus. Sau poate a pus un spațiu unde nu trebuie. Și atunci, nu dădea eroare, dar nici nu era acceptat. Și de aceea s-a ajuns la situația aceasta. Ne-au promis că vor rezolva problema cu formularul” a declarat Anca Andrițoiu.

Cererea de restituire este însoțită de copii ale procesului verbal de constatare a contravenției și ale documentelor de plată și trebuie să cuprindă următoarele elemente:

  • a) numele și prenumele solicitantului;
  • b) codul numeric personal;
  • c) domiciliul solicitantului;
  • d) suma și natura creanței solicitate la restituire;
  • e) codul IBAN aferent contului în care se solicită restituirea, în cazul în care nu se optează pentru restituirea sumei în numerar;
  • f) banca la care este deschis contul în care se solicită restituirea sumei;

 

sursa foto: playtech.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.