21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Bistrițenii ar putea fi obligați să poarte mască TOT timpul! CARE e „piedica”:

În mai multe județe din țară, dar și într-o comună din județul nostru, purtarea măștii e OBLIGATORIE! Prefectul a anunțat că s-ar putea ca și bistrițenii TOȚI să fie obligați să poarte mască. Dar există o mică problemă:

Autoritățile centrale au recomandat folosirea măștilor atunci când cineva părăsește domiciliul.

În cinci județe din țară, purtarea măștii este însă OBLIGATORIE. La fel și în comuna Șieu din județul nostru.

Întrebat dacă s-a gândit să impună purtarea obligatorie a măștilor, în tot județul, prefectul a recunoscut că ia în considerare. Dar e ceva ce ar trebui „rezolvat” mai întâi.

Da. M-am gândit să impun purtarea obligatorie a măștii. Numai că, știți cum e? Ce poate face astăzi Instituția Prefectului prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență… e că poate să vină cu o propunere în domeniul respectiv. De ce? Pentru că, din punctul meu de vedere, trebuie să ai și finalitate. Astăzi, în schimb, înainte de a da legea asta, trebuie să mă asigur de două lucruri. Unu- că avem măști suficiente în județul Bistrița-Năsăud ca să poată fi achiziționate. Ca să pui măsura asta, trebuie, în primul rând, să ai de unde cumpăra. Suficiente. Adică, toți producătorii pe care i-am îndemnat, să producă măști, și să le avem. Și doi, să existe și sancțiuni pe asta. Adică, te duci cu finalitate. Nu spui: ar fi o recomandare să poarte. Că asta o avem!”, a declarat prefectul.

Mai mult, ar trebui ca aceste măști, pe lângă a fi destule, să fie accesibile tuturor.

„Măsura e bună. Dacă în două zile am reuși să avem măști în toate farmaciile din județ, putem impune măsura asta. Dar trebuie să aibă de unde să își cumpere. Asta e. Nu de pe piața neagră, nu din altă parte, nu de pe internet, ci din farmacii. Adică o formă legală, ceva verificat”, a concluzionat Stelian Dolha.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...