3.3 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Bistrițenii nu se mai încumetă să facă afaceri! Scădere drastică a numărului de firme înființate

Românii nu mai prea au încredere să facă afaceri, o arată un studiu al unei companii specializate. Numărul SRL-urilor înființate a scăzut cu 47%, iar printre județele cu cele mai drastice scăderi se numără Bistrița-Năsăud.

Potrivit datelor REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA, în prima lună a acestui an s-a înregistrat o scădere cu 47%  a numărului de societăți cu răspundere limitată înregistrate, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Și numărul PFA-urilor a scăzut la nivel național cu peste 37%.

Cea mai mare scădere a numărului de SRL-uri înființate o bifează județele Bistrița-Năsăud și Ialomița, numărul de firme nou-înființate scăzând cu aproape 60%.

Care sunt cele mai afectate domenii de activitate? Ei bine, în top sunt industria prelucrătoare, unde numărul de firme înființate a scăzut cu 74,2%, industria extractivă (scădere cu 68,4%) și distribuția apei (scădere cu 68,4%).

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...