26.5 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Bistrițenii se dau pe brazdă: 1,5 milioane lei proveniți din reciclare! Banii ajung în „buzunarele” primăriilor

Bistrițenii încep să înțeleagă importanța reciclării. Județul nostru a reușit să obțină 1,5 milioane lei din valorificarea deșeurilor reciclabile. Banii vor ajunge în buzunarele primăriilor.

Campaniile de informare privind colectare selectivă, dar și controalele și amenzile aplicate, par să dea roade. Bistrițenii au colectat selectiv anul trecut o cantitate importantă de deșeuri.

Iar prin valorificarea deșeurilor reciclabile s-a obținut frumoasa sumă de 1,5 milioane lei. Banii vor fi împărțiți primăriilor din județ.

Banii obținuți din valorificarea deșeurilor reciclabile se întorc în comunitate! Un exemplu bun prin care vedem efectele colectării separate corecte a deșeurilor reciclabile se desfășoară în aceste zile.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud întoarce 1.500.000 lei UAT-urilor din județ. Acești bani sunt proveniți din valorificarea deșeurilor reciclabile de anul trecut și sunt distribuiți procentual celor 62 de UAT-uri din județ în funcție de cantitățile de deșeuri reciclabile colectate în fiecare comunitate.

Suma de 689.325 lei a fost folosită pentru acoperirea parțială a costurilor de salubritate pentru fiecare UAT, iar suma de 790.000 lei vor fi virați direct în conturile primăriilor”, a transmis Cristian Niculae, șeful ADI Deșeuri.

Pe drumul cel bun: de la 11 % la 15 % într-un an

Numărul deșeurilor reciclabile care pot fi valorificate a crescut cu 4 procente, conform celor de la ADI Deșeuri. Totuși, potențialul e unul mult mai mare. Iar cu cât cantitatea de deșeuri reciclabile valorificate este mai mare, cu atât costurile de salubritate vor fi mai mici.

Din păcate, în prezent, la nivelul județului nostru, deșeurile reciclabile colectate sunt încă foarte murdare și amestecate cu deșeuri reziduale și cu deșeuri provenite din construcții. Motiv pentru care doar un procent mic dintre acestea pot fi valorificate.

De aceea este important efortul tuturor de a colecta separat corect deșeurile la sursă. Efectul acestei implicări se va traduce prin sume mai mari întoarse în comunitate, bani ce pot fi folosiți pentru acoperirea costurilor de salubrizare.

Dacă reciclăm mai mult vom plăti mai puțin”, a lansat provocarea Cristian Niculae.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...