31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

BN: 11 cazuri noi în 24 de ore și un deces, în contextul pandemiei de coronavirus

Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus ajunge la 80.390,  național, cu 1.060 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. În același interval orar s-au înregistrat 11 cazuri noi de infectare la nivelul județului nostru, iar o persoană depistată pozitiv a decedat.

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 1.060 raportate în ultimele 24 de ore.

Dintre cei depistați pozitiv, 35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De asemenea, 3.367  persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.08.2020 (10:00) – 25.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 58 de decese (32 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.268. Dintre acestea, 490 sunt internate la ATI.

Situația la nivelul județului Bistrița Năsăud

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, s-au raportat 11 cazuri noi de infectare cu COVID 19. Cinci bistrițeni s-au vindecat, unul a ieșit din izolare iar alți 27 au intrat în carantină.

De asemenea, s-a înregistrat și un deces în ultimele 24 de ore, fiind al 79-lea la nivelul județului, în contextul pandemiei. E vorba de o femeie de 67 de ani, internată în 18 august cu pneumonie acută, pe secția de Boli Infecțioase. Aici a și decedat, în data de 24 august. Ca și comorbidități, prezenta hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 25.08.2020, este următoarea:

• 1100 cazuri confirmate de CoVid-19;
• 79 decese;
• 925 persoane vindecate;
• 40 persoane izolate;
• 350 persoane în carantină,
• 266 de teste efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Precizări:

• Până în prezent, 56 cadre medicale (18 medici, 38 asistenți) și 21 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 74 au fost vindecate.
• 82 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 38 au fost declarate vindecate.
• Șase persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.
• Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Toate au fost declarate vindecate.
•15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Zece dintre acestea au fost declarate vindecate.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
• O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
• Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
• 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
• Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).
Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
Este posibil ca imaginea să conţină: text care spune „INFORMARE AUGUST ORA 13.00 25 CONFIRMAȚI 80.390 VINDECAȚI 35.816 IZOLAȚI 16.248 CARANTINAȚI 30.995 #COVID-19 (CORONAVIRUS) DECESE 3.367 TESTE 1.679.614 APELURI 112 ultimele 24 ore 1010 TELVERDE inultimele 24 738 INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE! RESPECTAȚI RECOMANDĂRILE AUTORITĂȚILOR COMPETENTE! GUVERNUL GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ”

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.