13 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

VIDEO – Renumitul producător de filme canadian Bob Moore, despre filmul cu Tibi Ușeriu și Via Transilvanica: „Acest loc înseamnă vindecare și comunitate”

Producătorul de filme Bob Moore a venit tocmai din Canada pentru a participa la Maratonul Via Transilvanica. A fost implicat în multe proiecte cinematografice de mare succes. Astăzi a dezvăluit câteva detalii din filmul despre Via Transilvanica și Tibi Ușeriu pe care îl realizează. 

Bob Moore locuiește în Montreal, Canada, fiind considerat unul dintre producătorii de succes ai momentului, alături de compania Eye Steel Film.

Bob Moore lucrează în prezent la un „documentar hibrid despre Alin și Tibi Ușeriu. Despre alergare. Și eu sunt alergător, nu ca Tibi Ușeriu, evident, dar îmi place să alerg. Ne-am gândit de ceva vreme să facem un film despre alergare…”, a mărturisitpovestește Bob Moore.

Dimensiunea psihologică, dar și cea a lumii interioare care pulsează în fiecare alergător, sau intimitatea cu durerea experimentată de alergătorii de cursă lungă – sunt doar câteva dintre aspectele ce vor fi surprinse în producția lui Bob Moore.

„Pe Bob l-am cunoscut prima oară acum mai bine de trei ani. La acea vreme, cartea 27 de pași de Tibi Ușeriu avea doar primul capitol tradus în limba engleză.

Citind acest prim capitol, Bob, partenerul său Mike MacMillan și echipa Eye Steel Film, regizorul Mila Aung-Thwin și directorul de imagine Van Royko au găsit în povestea lui Tibi, subiectul ideal pentru un film documentar despre alergat”, povestesc voluntarii Tășuleasa Social.

Anul acesta, la sfârșitul lunii august, Bob Moore a revenit la Tășuleasa. Și-a dorit să participe la proba de maraton pe Via Transilvanica. Și s-a numărat printre cei care au finalizat cu bine proba de maraton.

De când au început filmările, echipa de cineaști canadieni a asistat la evoluția proiectului Via Transilvanica și i-au înțeles rolul aproape nebănuit chiar și în povestea lui Tibi.

Călătoria lui Bob de anul acesta a fost despre a petrece un moment de bucurie, pentru a sărbători acest sport și pe oamenii care îl practică.

De fapt, ceea ce e foarte fain pentru noi, este că cineva ca Bob, care vine din Canada, din lumea filmului, a înțeles foarte bine că Via Transilvanica este într-adevăr drumul care unește. Mulțumim echipei Eye Steel Film!”, au transmis voluntarii Tășuleasa Social. 

FOTO & VIDEO @ Tășuleasa Social / Mircea Gherase

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!