-4.1 C
Bistrița
vineri, ianuarie 28, 2022

Bogdan Ivan Gruia (PSD BN), despre proiectul de LEGE depus de PSD pentru blocarea creșterii prețurilor

Bogdan Ivan Gruia (PSD BN) a transmis că va susține proiectul de lege depus de PSD pentru blocarea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale. „Guvernanții trebuie să le dea socoteală oamenilor pentru scumpiri, pentru bătaia de joc și pentru faptul că au aruncat la coșul de gunoi orice urmă de umanitate și de empatie!”

Acesta prevede, între altele, următoarele: 

  • Plafonarea prețului la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni;
  • Statul suportă 50% din scumpirea rezultată în facturile oamenilor oamenii vor plăti jumătate din prețul în plus al facturilor.
  • Vor fi impozitate profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze statul își „cere” dreptul de a impozita un profit generat de pe urma resurselor sale.

„Voi susține adoptarea acestei legi în Parlamentul României, alături de colegii mei din PSD. Este SINGURA pârghie pe care o are PSD în momentul de față! Ca să treacă legea avem nevoie și de votul parlamentarilor PNL, USR Plus, AUR și UDMR”, a subliniat Bogdan  Ivan Gruia. 

Deputatul PSD BN a mai susținut că Guvernul Cîțu are pârghii pentru a rezolva problema prețurilor prin Ordonanță de Urgență:

  • Limitarea marjei de profit la prețurile de vânzare de la Nucrearelectrica și Hidroelectrica;
  • Supraimpozitarea profiturilor companiilor care distribuie energia;
  • Accesarea Fondului de Modernizare a Băncii Europene de Investiții. România poate accesa 10 Miliarde de euro. A depus proiecte pentru 7% din acești bani.

Guvernanții trebuie să le dea socoteală oamenilor pentru scumpiri, pentru bătaia de joc și pentru faptul că au aruncat la coșul de gunoi orice urmă de umanitate și de empatie!

Nu știu cât plătesc ei la gaze și energie, dar un lucru este clar: au inima de gheață!”, a mai comentat deputatul Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...