6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Bogdan Ivan Gruia (PSD BN): Vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice – o gravă încălcare a Constituției

Vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice nu reprezintă decât o segregare socială și o gravă încălcare a Constituției, consideră deputatul PSD Bogdan Ivan Gruia, referindu-se la un anunț al premierului Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a prezentat zilele trecute un proiect care prevede obligativitatea vaccinării cadrelor didactice. „E posibil ca personalul din sistemul de învățământ care nu a decis încă să se vaccineze să nu-și mai poată exercita meseria”, a precizat deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Într-o conferință de presă susținută zilele trecute, Bogdan Ivan Gruia a avertizat că educația este unul dintre domeniile care se confruntă cu un deficit colosal de personal.

Măsura a fost anunțată declarativ, a mai precizat Bogdan Ivan, amintind că încă nu există un document oficial. Însă proiectul reprezintă un exemplu de segregare socială – consideră Bogdan Ivan Gruia.

Mai mult, se încalcă foarte grav Constituția. E vorba de cele două articole din Constituție care prevăd dreptul la liberă practică a unei profesii și dreptul de a dispune de propria persoană”, a subliniat deputatul PSD BN.

Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susținută de mine, în calitate de ministru al Educației, și nu e susținută nici acum. Îndemnul la vaccinare este altceva”, sublinia ieri și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

În Israel s-au distribuit teste gratuite cu două săptămâni înainte de începerea școlilor. Fiecare elev, fiecare profesor s-a testat acasă. Aproximativ 7% au fost pozitivi și au rămas acasă. Ceilalți au început școala fizic.

În Germania se fac teste gratuite de două ori pe săptămână, finanțate de stat. Cei care sunt infectați rămân acasă, ceilalți continuă școala față în față. În Franța la fel, în Serbia și Marea Britanie la fel.

Numai în România testele gratuite sunt dedicate membrilor PNL care se duc la congres.

Doar membrii PNL au onoarea de a se testa gratuit la evenimente cu mii de persoane, în București. Îi sfidează pe toți cei care își organizează evenimente private sau de altă natură. Ar putea să distribuie aceste teste gratuite și pentru noi, pentru prostime, nu doar pentru elitele PNL”, a concluzionat Bogdan Ivan Gruia.

ARTICOLE SIMILARE

5 COMENTARII

  1. Ca de obicei, sa critici e usor si gratis. Solutii, alternative sunt insa greu de propus. Daca in Franta, s-a considerata aceasta impunere a vaccinarii constitutionala, inseamna ca este cu adevarat o posibila alternativa vaccinarea obligatorie dar eu as completa ca si elevii, mai ales, cei de la 12 ani plus, ar trebui vaccinati obligatoriu.

  2. Ma terminati cu ” constitutia ” si cu prostiile astea din capul vostru … ( era sa zic natarau , da n-am zis ) ! Voi chiar sunteti orbi si surzi… nu vedeti cati oameni mor zilnic prin spitale ? Chiar aveti impresia ca voi astia … ” NEVACCINISTII ” sunteti de ” fier ” … ( ca poate si ala are virusi pe el ) ?! TREBUIE IMPERIOS NECESAR , CA TOATA LUMEA CARE ARE ACTIVITATI CU PUBLIC, SA FIE VACCINATA LA ZI, CU ABSOLUT TOT CEEA CE EXISTA PREVENTIV . Cine nu accepta asta, bine-nteles ca nu-i obligatoriu, DAR SA FIE INDEPARTAT DIN ACESTE SERVICII … si dirijati catre muncile campurilor si padurilor… sau al ” pustiilor ” unde sa fie numai ei … !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!