8.8 C
Bistrița
luni, mai 23, 2022

Cabana turistică ce reproduce o casă tradițională de la Muzeul Astra din Sibiu, scoasă la vânzare! Cât cere proprietarul:

O spectaculoasă cabană de reproduce o casă tradițională de munte situată în satul artistic din Sîngeorz-Băi este scoasă la vânzare. Proprietarul său, alpinistul Radu Turtă o vinde, la cheie, cu 73.000 de euro.

Una dintre casele spectaculoase care compun satul artistic din Sîngeorz-Băi, proiect care a luat naștere la inițiativa artistului Maxim Dumitraș este scoasă la vânzare. Este vorba despre o cabană turistică ce reproduce o casă tradițională de la Muzeul Astra din Sibiu, ridicată în 2014 de alpinistul Radu Turtă.

„Este o proprietate specială, aflată într-un muzeu în aer liber, de land-art, fiind poziționată într-o zonă împădurită de la poalele Rodnei, foarte atractivă din punct de vedere turistic”, descrie proprietatea Radu Turtă.

Amprenta construcției la sol este de 80 de metri pătrați, casa având un regim de înălțime parter plus mansardă. Aceasta este acoperită cu șindrilă tradițională și este compusă la parter dintr-un living, bucătărie, debara, două dormitoare, baie, camera centralei. La mansardă, casa mai are 3 dormitoare, hol și baie.

Casa este dotată cu termo-șemineu pe lemne, care asigură căldura în toată cabana, prin 9 calorifere. De asemenea, cabana este dotată și cu beci, lemnărie și un solar semi-îngropat.

„Cabana se vinde „la cheie” cu toate dotările și mobilierul existent, mașină de spălat, frigider, cuptor electric, aragaz cu butelie. Cine dorește poate da cabana în regim airbnb sau booking, clientela fiind deja formată. Gradul de ocupare este mare în fiecare anotimp”, mai spune Radu Turtă, într-o postare pe Facebook.

Casa a fost promovată inclusiv de cei de la wildventure. Materialul dedicat casei Mosh Radu din Dosu Gârciului îl puteți citi AICI.

Video: Radu Turtă, Foto: wildventure.ro

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Avantaje ale aluminiului în construcții și proiectare

Arhitecții și proiectanții din ziua de azi sunt într-o căutare permanentă de materiale de construcție sustenabile,...

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...