Lipițanii crescuți la Herghelia Beclean, în patrimoniul UNESCO

0
1123

Caii lipițani, rasă crescută la Beclean și în Brașov, au fost incluși în patrimoniul UNESCO. Este pentru prima dată când o rasă de cai și tradițiile de creștere a acestui animal sunt adăugate.

Caii lipițani au fost incluși săptămâna trecută în patrimoniul UNESCO, fiind pentru prima dată când o rasă de cai și tradițiile de creștere a acestui animal sunt adăugate. Aceștia sunt crescuți în doar două herghelii din țară, cea de la  Beclean și de la Sâmbăta de Jos – Brașov.

Aceasta rasă de cai se mai regăsește în statele succesoare ale Monarhiei Austro-Ungare: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Italia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

„În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud. Felicitări, domnului ministru Lucian Romaşcanu, respectiv domnului secretar de stat Demeter András István, şi specialiştilor de la Ministerul Culturii, de la Regia Naţională a Pădurilor ”Romsilva” care prin expertiza lor au contribuit la acest rezultat extraordinar”, a precizat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.