5.4 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Camere de filmat… la pieptul polițiștilor!

Este un proiect al IPJ BN, gândit încă de anul trecut. Aceștia așteaptă însă finanțarea de la Consiliul Județean pentru achiziționarea body-cam-urilor. Mai mult, se vor amplasa camere de filmat și la intrările și ieșirile din județ.

Încă de anul trecut, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud s-a gândit la monitorizarea modului în care cetățenii intră în contact cu polițiștii.

Pentru aceasta s-a propus montarea de body-cam-uri la pieptul polițiștilor.

Totodată, pentru o mai bună monitorizare a tot ceea ce se întâmplă la intrările și ieșirile din județ, dar și în orașe, se prevede montarea de camere.

„Am inițiat prin Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) două proiecte pe care, din cauza procedurilor de achiziție publică, nu am reușit să le finalizăm anul trecut: camere video amplasate la intrările și ieșirile din județ și la interesecțiile cele mai importante de pe raza județului, precum și proiectul Body Cam, prin care să dotăm o parte dintre polițiști cu astfel de camere la purtător și care să ne ajute la intervenție, să documentăm activitatea și reacția celor care intră în contact cu polițiștii. Sperăm să reușim să implementăm proiectele anul acesta. După implementarea camerelor video la intrări-ieșiri, vrem să extindem la nivel de orașe”, a declarat comisarul șef Mihai Ovidiu Lupșa, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Banii pentru achiziționarea acestor camere ar veni de la Consiliul Județean.

Camerele video portabile, de la uniformele polițiștilor, au două beneficii importante. În primul rând elimină sau diminuează potenţialul abuz de putere al poliţistului în raport cu cetăţeanul, dar îl protejează şi pe poliţist, care poate fi obiectul unei infracţiuni de ultraj.

În alte orașe, acest tip de proiect este deja implementat.

 

FOTO- Dej24

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...