21.3 C
Bistrița
joi, septembrie 21, 2023

Când dorința de a-ți vedea copilul bine mută munți: Părinții copiilor cu autism din Sîngeorz-Băi ajutați de primărie își fac propriul „centru”

Puterea unui părinte poate muta munți! O demonstrează o mână de părinți din Sîngeorz-Băi, care pun bazele propriului centru dedicat copiilor lor cu probleme din spectrul autist, după ce s-au săturat să facă săptămânal drumuri în Cluj-Napoca. Alături le sunt autoritățile locale, care le pun la dispoziție un spațiu mobilat.

Părinții a 5 copii cu autism din Sîngeorz-Băi fac lunar drumuri la Cluj-Napoca pentru a-și duce copiii la specialiști. Întrucât aceste drumuri erau obositoare pentru cei mici, părinții s-au hotărât să apeleze la autoritățile locale pentru a le pune la dispoziție un spațiu pentru a-i putea aduce la ei pe specialiștii de la Cluj.

La cei 5 s-au adăugat încă alți 7 copii cu probleme similare. Aceștia vor fi tratați chiar la ei acasă de către doi specialiști în logopedie, psihologie și psihopedagogie. Primăria Sîngeorz-Băi a pus la dispoziție un spațiu mobilat în noul centru de tineret.

Deocamdată părinții vor plăti pentru serviciile și drumul specialiștilor, însă Primăria Sîngeorz-Băi este dispusă să îi susțină și financiar din bugetul local, dacă se vor constitui într-o asociație. Copiii vor începe terapia chiar la ei acasă chiar din acest weekend.

 „Suntem deschiși, le punem la dispoziție spațiu, mobilier, tot ce trebuie. Părinții vor plăti pentru specialiști, dar încercăm să subvenționăm și aceste servicii. Le-am recomandat să își facă o asociație să putem subvenționa, anual din buget. Încercăm să acoperim cât putem din cheltuieli”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul orașului Sîngeorz-Băi, Cătălin Bota.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.