17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Când dorința de a-ți vedea copilul bine mută munți: Părinții copiilor cu autism din Sîngeorz-Băi ajutați de primărie își fac propriul „centru”

Puterea unui părinte poate muta munți! O demonstrează o mână de părinți din Sîngeorz-Băi, care pun bazele propriului centru dedicat copiilor lor cu probleme din spectrul autist, după ce s-au săturat să facă săptămânal drumuri în Cluj-Napoca. Alături le sunt autoritățile locale, care le pun la dispoziție un spațiu mobilat.

Părinții a 5 copii cu autism din Sîngeorz-Băi fac lunar drumuri la Cluj-Napoca pentru a-și duce copiii la specialiști. Întrucât aceste drumuri erau obositoare pentru cei mici, părinții s-au hotărât să apeleze la autoritățile locale pentru a le pune la dispoziție un spațiu pentru a-i putea aduce la ei pe specialiștii de la Cluj.

La cei 5 s-au adăugat încă alți 7 copii cu probleme similare. Aceștia vor fi tratați chiar la ei acasă de către doi specialiști în logopedie, psihologie și psihopedagogie. Primăria Sîngeorz-Băi a pus la dispoziție un spațiu mobilat în noul centru de tineret.

Deocamdată părinții vor plăti pentru serviciile și drumul specialiștilor, însă Primăria Sîngeorz-Băi este dispusă să îi susțină și financiar din bugetul local, dacă se vor constitui într-o asociație. Copiii vor începe terapia chiar la ei acasă chiar din acest weekend.

 „Suntem deschiși, le punem la dispoziție spațiu, mobilier, tot ce trebuie. Părinții vor plăti pentru specialiști, dar încercăm să subvenționăm și aceste servicii. Le-am recomandat să își facă o asociație să putem subvenționa, anual din buget. Încercăm să acoperim cât putem din cheltuieli”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul orașului Sîngeorz-Băi, Cătălin Bota.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.