-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Când dorința de a-ți vedea copilul bine mută munți: Părinții copiilor cu autism din Sîngeorz-Băi ajutați de primărie își fac propriul „centru”

Puterea unui părinte poate muta munți! O demonstrează o mână de părinți din Sîngeorz-Băi, care pun bazele propriului centru dedicat copiilor lor cu probleme din spectrul autist, după ce s-au săturat să facă săptămânal drumuri în Cluj-Napoca. Alături le sunt autoritățile locale, care le pun la dispoziție un spațiu mobilat.

Părinții a 5 copii cu autism din Sîngeorz-Băi fac lunar drumuri la Cluj-Napoca pentru a-și duce copiii la specialiști. Întrucât aceste drumuri erau obositoare pentru cei mici, părinții s-au hotărât să apeleze la autoritățile locale pentru a le pune la dispoziție un spațiu pentru a-i putea aduce la ei pe specialiștii de la Cluj.

La cei 5 s-au adăugat încă alți 7 copii cu probleme similare. Aceștia vor fi tratați chiar la ei acasă de către doi specialiști în logopedie, psihologie și psihopedagogie. Primăria Sîngeorz-Băi a pus la dispoziție un spațiu mobilat în noul centru de tineret.

Deocamdată părinții vor plăti pentru serviciile și drumul specialiștilor, însă Primăria Sîngeorz-Băi este dispusă să îi susțină și financiar din bugetul local, dacă se vor constitui într-o asociație. Copiii vor începe terapia chiar la ei acasă chiar din acest weekend.

 „Suntem deschiși, le punem la dispoziție spațiu, mobilier, tot ce trebuie. Părinții vor plăti pentru specialiști, dar încercăm să subvenționăm și aceste servicii. Le-am recomandat să își facă o asociație să putem subvenționa, anual din buget. Încercăm să acoperim cât putem din cheltuieli”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro primarul orașului Sîngeorz-Băi, Cătălin Bota.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...