7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Când recunoștința se măsoară în performanță. Elevii îngrijiți și pregătiți de măicuțele din Pasul Tihuța își clădesc carierele

De ani de zile, măicuțele de la mănăstirea din Pasul Tihuța îngrijesc și pregătesc copii de grădiniță și școală, care locuiesc în zone izolate ce nu le-ar permite să ajungă zi de zi la cursuri, în special iarna. Recunoștința acestora nu întârzie să apară, unii dintre ei clădindu-și deja adevărate cariere.

Discrete, cu atenție și dăruire maximă, așa îngrijesc măcuițele din Pasul Tihuța copiii care le ajung pe mână. Este vorba în special de copii care locuiesc în zone izolate, care ar face drumul zilnic spre școală imposibil, în special iarna. Așa că sunt găzduiți și îndrumați, pe perioada școlii, de măicuțe.

Măicuțele reușesc să valorifice tot potențialul pe care îl au acești copii, iar rezultatele foarte bune la învățătură nu întârzie să apară, deși în alte circumstanțe acestor elevi nu li s-ar fi dat mari șanse.

Reușitele elevilor și ale măicuțelor au fost dezvăluite de Hans-Joachim Janus, un neamț care face voluntariat la mănăstirea din Piatra Fântânele. Potrivit acestuia, Iulia, una dintre elevele care a terminat clasa a VIII-a vrea să se facă arhitect, susținută fiind de măicuța Siloana, responsabilă de lucrările care se execută la mănăstire.

Iulia a fost a doua elevă acceptată la Liceul de Arte Plastice „Corneliu Baba” din Bistrița, secția Arhitectură. Și Ioan s-a clasat pe locul al doilea la selecția elevilor la Liceul de Muzică „Tudor Jarda”. Dumitru va merge la liceu în Suceava, la biologie-chimie. Visează să studieze medicina și să se facă doctor.

Foto: Hans-Joachim Janus.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...