13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

CARE e starea fetițelor din accidentul mortal din Rebrișoara

Un grav accident rutier a avut loc aseară în Rebrișoara. O mașină a fost lovită de tren. Tatăl a decedat pe loc, iar cele două fetițe ale sale au fost rănite grav. CARE e starea micuțelor:

Clipe de groază aseară pentru comunitatea din Rebrișoara. O familie a fost decimată, după ce mașina în care circula un tată cu cele două fetițe ale sale a fost lovită de un tren marfar.

Dacă rebrișoreanul a murit pe loc, cele două fetițe ale sale au rămas în viață, fiind însă grav rănite. Acestea au fost descarcerate de salvatori și transportate de urgență la spital. S-a dat o luptă contra cronometru pentru salvarea lor.

După ce au ajuns la UPU Bistrița, fetița cea mai mare a fost transferată la CLuj.

”La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bistrița au fost aduse aseară (10 decembrie) două fetițe, cu vârste de 5, respectiv 6 ani, politraumatizate, în stare gravă, victime ale accidentului produs pe raza localității Rebrișoara. Minora de 5 ani prezintă focar hemoragic în zona capului, fracturi costale, ruptură de ficat și rinichi, hemoperitoneu, fiind internată, momentan, în Secția ATI, în stare stabilă și urmează să fie reevaluată neurologic, chirurgical și ortopedic. Cealaltă minoră, de 6 ani, având contuzii hemoragice în zona capului, fracturi costale, hemopneumotorace, ruptură hepatică, a fost transferată la Clinica de Chirurgie Pediatrică din Cluj-Napoca pentru îngrijiri de specialitate” a transmis purtătoarea de cuvânt a SJUB, Camelia Strungari.

La Cluj, fetița este conștientă.

Fetița de 6 ani este conștientă, stabilă, cu contuzie toracică abdominală, fractură de bazin. E monitorizată în secția de Anestezie Terapie Intensivă. Eventualele investigații și intervenții se vor stabili în funcție de evoluția stării de sănătate” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Clinicii de Chirurgie Pediatrică, Dreghiciu Daniela.

Despre teribilul accident puteți reciti AICI:

FOTO: Tragic accident la Rebrișoara: o mașină a fost lovită de tren. Un bărbat a decedat

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...