12.1 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Sinuciderea femeii infectate cu Covid de la Spital a schimbat protocoalele. Ce fac acum psihologii unității medicale:

La Spitalul Județean de Urgență Bistrița sunt doi psihologi care oferă sprijin, psihoterapie și consiliere bolnavilor cu Covid. Cu toate acestea, o femeie de 55 de ani, infectată cu Covid, și-a luat viața în urmă cu puțin timp. Acest eveniment nefericit a determinat unitatea medicală să schimbe protocolul psihologilor.

Doi psihologi oferă sprijin, psihoterapie și consiliere bolnavilor infectați cu Covid-19 internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Unul îi consiliază pe cei de la Anestezie-Terapie Intensivă, iar altul pe cei de pe secție.

Numerele lor de telefon sunt afișate în fiecare salon, pentru ca cei care au nevoie să vorbească cu psihologul să poată lua legătura cu el. Au fost cazuri când cele două psiholoage ale spitalului au venit de acasă pentru a le oferi sprijin pacienților.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Camelia Strungari, uneori persoanele internate îi pierd pe cei dragi din pricina virusului, au temeri, angoase, au sentimentul de izolare și abandon și frică față de această boală cunoscută încă insuficient.

„Cele două doamne psiholog urmează protocolul de echipare și dezinfecție specific secțiilor Covid și intră efectiv în saloane pentru a sta de vorbă cu pacienții. La Secția ATI, doamna psiholog (care asigură partea de psihoterapie și  la Secția Oncologie medicală) și un asistent social, pe lângă partea de consiliere, de terapie,  țin legătura inclusiv cu familiile pacienților, oferind date despre evoluția stării de sănătate”, precizează Camelia Strungari.

Până acum, în secția unde sunt internați cei infectați cu Covid, psihologul lua legătura cu pacienții de trei ori pe săptămână. De când o femeie de 55 de ani infectată cu Covid s-a sinucis, psihologii au schimbat protocoalele:

„La secția Boli Infecțioase, dacă până  doamnă psiholog lua legătura cu pacienții de trei ori pe săptămână în baza unei liste oferite de medici la cererea pacienților, de la nefericitul eveniment al sinuciderii unei paciente de 55 de ani, doamna psiholog a luat decizia de a merge zilnic în saloane, de a observa fețele, posturile, atitudinile bolnavilor, de a-și face însemnări, de a observa posibile probleme cu unii dintre pacienți. Cu unii dintre bolnavi stă de vorbă și câte o jumătate de oră și acest lucru contează enorm, pentru că nu se mai simt atât  de însingurați”, mai spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Până acum, 10 persoane infectate cu Covid-19 s-au sinucis în România. Printre ele se numără un polițist de frontieră și un asistent medical de la SAJ.

Mai puteți citi:

DRAMATIC: O pacientă din secția COVID a Spitalului Județean s-a înjunghiat

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.