25.9 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Carnea de vânat a adus numai belele pentru cinci bărbați din Beclean și Braniștea

Partida de vânătoare se poate încheia prost pentru cinci bărbați. Trei dintre aceștia au fost prinși în flagrant de polițiștii bistrițeni în timp ce transportau carne de vânat. CE alte acuzații li se mai aduc:

Conform polițiștilor, în 29 iulie, în jurul orei 21:00, trei vânători cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani, din Beclean și Braniștea, împreună cu un alt bărbat, de 54 de ani, care nu este autorizat să dețină arme letale, ar fi braconat doi mistreți și un căprior. Ulterior, cei patru, ajutați de un tânăr de 22 de ani din Braniștea, ar fi transportat vânatul braconat la locuința unuia dintre ei, unde au eviscerat, tranșat și împărțit cele trei animale.

Pe trei dintre aceștia, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean i-au depistat azi noapte în flagrant în jurul orei 04:15, pe raza localității Braniștea, în timp ce transportau cu un autoturism carne de vânat.

Cazul a fost preluat de polițiștii specializați de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase care, la aceeași dată, sub supravegherea unui procuror, au efectuat percheziții la casele celor bănuiți de braconaj.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite 250 de grame de pulbere din categoria materiilor explozive și 49 capse de inițiere, 8 arme letale deținute legal cu privire la care există suspiciunea că ar fi folosite la braconaj, carnea, pielea și trofee provenite de la exemplare de faună cinegetică braconate, 48 de trofee de căprior și mistreț și o piele de viezure. De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării speciale 2 autovehicule despre care există suspiciuni că ar fi fost folosite la comiterea infracțiunilor., transmit reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean.

Toate cele cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj, uz de armă fără drept, transportul vânatului braconat și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Foto @ IPJ BN

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...