29.5 C
Bistrița
vineri, iulie 19, 2024

Casa din Bistrița în care a locuit Matei Eminescu va fi reabilitată! Cum arată proiectul FOTO

Casa în care a locuit în ultimii ani de viață Matei Eminescu, fratele lui Mihai Eminescu, cunoscută sub numele de Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu este în curs de restaurare!

Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu care se află în subordinea Bibliotecii județene este în curs de restaurare.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud investește ca dintr-o clădire care pare acum uitată de toată lumea să se transforme într-un loc cu o încărcătură culturală puternică, într-o nouă „haină”.

La finalizarea lucrării, clădirea va avea săli expoziționale, săli de cercetare, săli de restaurare, în care își vor afla locul binemeritat colecțiile de carte veche, manuscrise, dactilograme, documente rare, aflate în patrimoniul Bibliotecii Județene Gheorghe Coșbuc Bistrița-Năsăud.

„Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud a început restaurarea clădirii în care a trăit în ultimii ani ai vieții fratele lui Mihai Eminescu, Matei Eminescu. Clădirea, numită Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu, este destinată bibliotecii noastre și este o investiție a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Un proiect generos cu săli expoziționale, săli de cercetare, săli de restaurare, în care își vor afla locul binemeritat colecțiile de carte veche, manuscrise, dactilograme, documente rare, aflate în patrimoniul BJGCBN”, a transmis directorul Bibliotecii județene, părintele Ioan Pintea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.