15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Casa din Bistrița în care a locuit Matei Eminescu va fi reabilitată! Cum arată proiectul FOTO

Casa în care a locuit în ultimii ani de viață Matei Eminescu, fratele lui Mihai Eminescu, cunoscută sub numele de Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu este în curs de restaurare!

Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu care se află în subordinea Bibliotecii județene este în curs de restaurare.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud investește ca dintr-o clădire care pare acum uitată de toată lumea să se transforme într-un loc cu o încărcătură culturală puternică, într-o nouă „haină”.

La finalizarea lucrării, clădirea va avea săli expoziționale, săli de cercetare, săli de restaurare, în care își vor afla locul binemeritat colecțiile de carte veche, manuscrise, dactilograme, documente rare, aflate în patrimoniul Bibliotecii Județene Gheorghe Coșbuc Bistrița-Năsăud.

„Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud a început restaurarea clădirii în care a trăit în ultimii ani ai vieții fratele lui Mihai Eminescu, Matei Eminescu. Clădirea, numită Casa Colecțiilor și a Documentelor de Patrimoniu, este destinată bibliotecii noastre și este o investiție a Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Un proiect generos cu săli expoziționale, săli de cercetare, săli de restaurare, în care își vor afla locul binemeritat colecțiile de carte veche, manuscrise, dactilograme, documente rare, aflate în patrimoniul BJGCBN”, a transmis directorul Bibliotecii județene, părintele Ioan Pintea.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: