21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Câștig al cetățenilor: Firma Frasinul va pleca din mijlocul orașului!

Valurile de reacții negative pornite la adresa firmei Frasinul, din  Năsăud, au adus… câștig de cauză. Deși are avizele necesare de funcționare, directorul firmei a promis că pleacă din „inima orașului”. CÂND ar putea scăpa năsăudenii de poluare:

În orașul Năsăud își desfășoară activitatea, într-un cartier de locuit, firma de asfalt ce aparține de Frasinul.

Conform Planului Urbanistic General, acolo e o zonă mixtă: și industrială și de case. Și în locul fabricii de asfalt, anterior a existat o fabrică de prelucrare a lemnului.

Zona s-a dezvoltat în timp, iar locuitorii au început să se plângă de existența unei firme în mijlocul orașului.

Situația i-a fost prezentată chiar și deputatului Robert Sighiartău, pentru că „Nu e normal să fie o fabrică în mijlocul orașului, dar din punct de vedere legislativ nu se poate face nimic.”

Mai multe despre aceste situații create în diferite zone ale județului, aici:

FOTO/VIDEO – NĂSĂUD: Poluare „cu acordul” autorităților!

Deși cu toate „avizele la zi”, din cauza valurilor de reacții negative și a imaginilor apărute în mediul online, Garda de Mediu a mers în control la Frasinul.

Dimineața la primele ore, Garda de Mediu, în control la Frasinul

Presat însă de nemulțumirile năsăudenilor, patronul firmei a promis că va reloca firma. Conform promisiunilor acestuia, undeva din toamnă, năsăudenii vor scăpa de poluare.

„Ca urmare a nemulțumirilor exprimate în spațiul public cu privire la activitatea Stației de mixturi asfaltice din orașul Năsăud, str. Emil Isac nr. 2, aflată în proprietatea S.C. Frasinul S.R.L., vă aducem la cunoștință faptul că, în urma discuțiilor pe care le-am avut luni 18.05. a.c. cu administratorul companiei, domnul Larionesi Traian, Domnia sa, precizând faptul că, deși clasa de poluare a stației în discuție este Euro 6, firma deținând toate avizele de funcționare de la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud precum și studiul de impact, va ține cont de solicitarea noastră, urmând a face demersurile necesare pentru relocarea acesteia într-o altă zonă, în afara orașului Năsăud, până în toamna acestui an. Administrația publică locală, cu siguranță va da tot concursul acestor demersuri care ne vor fi solicitate în vederea relocării stației în discuție”, a anunțat primarul Mircea Romocea, aseară, pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: