18.7 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Cât de tare a lovit pandemia județul nostru, economic vorbind? Își va reveni abia în 2023

Potrivit datelor publicate de Comisia Națională de Strategie și Prognoză, Bistrița-Năsăud se numără printre cele mai afectate județe. Bistrița-Năsăud va reveni la situația ante-pandemie abia peste doi ani.

Vești proaste de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Doar 20 de județe din țară vor reuși anul acesta să își revină, economic vorbind, la situația din 2019.

Alte 20 de județe nu vor reuși să revină anul acesta la valoarea în termeni reali a PIB/locuitor din 2019.

Situația este mai proastă în trei județe din țară: Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Brăila. Specialiștii estimează că aceste județe își vor reveni abia în 2023. PIB-ul pe locuitor a scăzut cu 4,7% în acești doi ani, în Bistrița-Năsăud.

În 2020 PIB-ul pe cap de locuitor a înregistrat o scădere cu 7,9% în județul nostru. În 2021 s-a înregistrat o creștere de 3,5%, însă nu compensează scăderea din 2020.

„Cea mai mare surpriză o rezervă Regiunea Nord-Vest, menținută pe zero de un singur județ ( Cluj, cu avans de +4,1% în 2021 față de 2019), în timp ce toate celelalte județe vor avea rezultate de revenire negative, iar două dintre ele (Bistrița-Năsăud și Satu Mare) vor amâna ieșirea reală din criză tocmai pentru anul 2023. Ceea ce va mări considerabil decalajele la nivel local.”, notează cursdeguvernare.ro.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...